Sønderborg: Vand fra storbrand forurener Ulkebøldam

Slukningsarbejdet på industribygningen på Stødagervej i Sønderborg onsdag aftenbetyder, at en del af vandet fra brandslukningen er endt i Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam er forurenet, og lige nu arbejder miljøfolk og beredskab på at minimere forureningen.

Cirka halvdelen af Ulkebøldam i Sønderborg er forurenet. Årsagen til forureningen er, at en del af vandet, der er brugt til slukningen af en storbrand i en industribygning på Stødagervej i Sønderborg, er endt i Ulkebøldam. Forureningen drejer sig om oliesyre, der har en meget lav PH-værdi, der er kommet med i slukningsvandet, og som er endt i Ulkebøldam.

Miljøfolk og beredskab arbejde på at minimere forureningen, fortæller beredskabschef i Sønderborg Kommune, Allan Dalager.

– Branden er under kontrol, den er dog ikke helt slukket endnu. Lige nu gør vi, hvad vi kan for at minimere brugen af vand i forbindelse med brandslukningen for at minimere mængden af forurenet vand, der løber ned i Ulkebøldam, siger han.  

Samtidig har Sønderborg Kommune stor fokus på at få stoppet vandet i Ulkebøldam, der løber ud i Augustenborg Fjord, samt at undgå forureningen breder sig i dammen, hvor cirka halvdelen er forurenet.

– Vi er ved at sætte en prop i, så vi kan undgå at det forurenede vand løber ud i Augustenborg Fjord, og det arbejde er vi i fuld gang med lige nu. Samtidig er vi sammen med Beredskabsstyrelsen i gang med at få flydespærringer lagt ud i Ulkebøldam for at stoppe forureningen i at sprede sig yderligere, siger Lisbeth Møller Jensen, der er afdelingsleder for Vand og Natur.  

Derudover er slamsugere rekvireret, så det forurenede vand kan blive suget op af Ulkebøldam.