Sønderborg: Lille fodboldfest med stor betydning

Socialt udsatte fra Sønderborg Kommune dyster mod hinanden til fodboldfesten OMBOLD 17. august foran ungdomskulturhuset Mejeriet. Undervejs stiller lokale byrådspolitikere et hold til en showkamp mod lokale spillere. Pressefoto Sønderborg Kommune

Onsdag 17. august afholder Sønderborg Kommune og NGOen OMBOLD en lille fodboldfest for socialt udsatte i Sønderborg. Det sker i tidsrummet 11.00 til 16.00 på pladsen ved siden af ungdomskulturhuset Mejeriet på Løngang 2 i Sønderborg.

Arrangørerne forventer, at 12 hold vil deltage i stævnet, hvoraf halvdelen er lokale hold fra Sønderborg. Det er blandt andet hold fra kommunens væresteder, Kirkens Korshærs herberg, Landsforeningen Sind og Aktiv Livsstil. Turneringen afholder en pause klokken 13.30 hvor 10 byrådspolitikere indtager banen til en showkamp mod lokale spillere.

– Fodbold skaber fællesskaber og kan være med til at skabe positive forandringer for samfundets udsatte. Gennem fodbold bliver vores sårbare medmennesker nemlig en del af et sundt og positivt fællesskab, fortæller Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD.

En fællesnævner for spillerne, der er med i stævnet, er, at de af den ene eller anden grund har sværere ved at passe ind i den klassiske foreningsidræt. Det kan være, at de kæmper med psykiske udfordringer, har eller tidligere har haft et misbrug eller er hjemløse. De har dog stadig lysten til at spille fodbold og være sociale med ligesindede. Desuden er der til OMBOLD-stævner ingen ofre, asociale eller ressourcesvage.

Tina Krause stiller op for holdet fra Landsforeningen for Sind. Hun var i dag onsdag med til opvarmning sammen med 25 andre spillere. Hun udtaler efter træningen i dag:

– Jeg har aldrig spillet fodbold før, men tog chancen til opvarmningen i dag sammen med mange af de andre, der stiller klar til på onsdag. Jeg har angst. Men det var, som om det forsvandt, da vi kom i gang i dag. Jeg tror, det er fordi, vi tager hensyn og giver god plads til hinanden. Nu ser jeg med ro i maven frem til stævnet på onsdag, siger Tina Krause.

OMBOLD-stævnet er offentligt tilgængeligt. Alle er velkomne til at komme og se på og heppe med. Arrangørerne håber på, at mange gør brug af denne mulighed.

Det er OMBOLD

OMBOLD er et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte.

Under mottoet ”Fodbold, Fællesskab og Forandring” har OMBOLD siden 2003 gennem træning, stævner og mesterskaber engageret og aktiveret mere end 15.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger.

Disse politikere deltager

Vivi Brit Nielsen (V)

Erik Krogh (V)

Jimmy Simonsen (V)

Bo Kleis Christensen (D)

Kirsten Bachmann (S)

Christel Leiendecker (S)

Ditte Lauritzen (A)

Jesper Larsen (A)

Niels Ole Bennedsen (A)

Asger Romme Andersen (Ø)

Kilde: Sønderborg Kommune