SØNDERBORG KOMMUNE: Nordals er en del af “Danske Naturparker”

Pilotnaturpark Nordals og Pilotnaturpark Ringsted er netop blevet optaget i Friluftsrådets mærkningsordning Danske Naturparker. Derudover har Naturpark Amager, Naturpark Maribosøerne og Naturpark Nakskov Fjord fået fornyet deres status som naturpark.

Sønderjylland og Midtsjælland har fået hver deres pilotnaturpark. Pilotnaturpark Nordals og Pilotnaturpark Ringsted er netop blevet optaget i mærkningsordningen Danske Naturparker, som Friluftsrådet står bag. Der findes nu i alt 11 naturparker og tre pilotnaturparker, som er medlemmer af Danske Naturparker.

Friluftsrådet er glade for at kunne byde Pilotnaturpark Nordals og Pilotnaturpark Ringsted velkommen til mærkningsordningen Danske Naturparker. 

”Det er en stor dag for Danske Naturparker, hvor vi kan byde velkommen til Pilotnaturpark Nordals og Pilotnaturpark Ringsted. Det er to områder, som har masser at byde på i forhold til natur og friluftsliv, og vi glæder os til at se, hvordan de to pilotnaturparker vil udvikle sig til glæde for både lokale og besøgende,” siger Flemming Larsen, formand for nationalkomitéen for Danske Naturparker og bestyrelsesmedlem i Friluftsrådet i en pressemeddelelse.

I Ringsted Kommune er borgmester Henrik Hvidsten især glad for at så mange lodsejere og borgere bakker op om Pilotnaturparken.

”Jeg er meget glad for, at vi nu har fået en pilotnaturpark i Ringsted Kommune, og glæder mig over, at så mange lodsejere og borgere bakker op om projektet. Vi kan nu forsætte det gode arbejde med at udvikle kommunens natur og friluftsliv. Kommunens køb af Gyrstinge Sø og Haraldsted Sø i 2014 og det borgerdrevne projekt, Ringsted Oplevelsessti er to afgørende grunde til, at vi står her i dag.” siger Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted Kommune.  

Også i Sønderborg Kommune er der stor glæde over, at Pilotnaturpark Nordals er blevet optaget i Danske Naturparker.

”Det er en supernyhed i en tid, hvor det ellers nok kan knibe med lyspunkter. Pilotnaturparken vil være et fortjent og fortrinligt supplement til den øvrige indsats, der gøres for at sætte Nordals på landkortet som destination for turister, der holder af fred, ro og oplevelser i naturen. Vi sætter også stor pris på den lokale, frivillige opbakning, som er selve grundlaget for at søge om at blive naturpark. Jeg glæder mig til at se Pilotnaturpark Nordals vokse – fysisk og i folks bevidsthed – som et grønt åndehul i en grøn kommune,” siger Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune.

Erfarne naturparker inspirerer 

Fakta om Danske Naturparker

  • Danske Naturparker er Friluftsrådets mærkningsordning for større sammenhængende naturområder af regional eller national betydning.
  • For at blive optaget som naturpark er der 10 kriterier, der skal opfyldes. Blandt andet skal minimum 50 procent af naturparkens areal være beskyttet natur, og naturparken skal være forankret lokalt gennem inddragelse af borgere og lodsejere.
  • Som pilotnaturpark skal man opfylde syv af de ti kriterier, hvis man kan sandsynliggøre, at alle 10 kriterier vil være opfyldt efter en årrække.
  • Frivillighed er et bærende element for Danske Naturparker, og udvikling af naturparkerne skal ske nedefra. Det betyder, at alle lodsejere, foreninger, borgere og andre interessenter involveret i en naturpark selv bestemmer, hvilke projekter og tiltag man vil deltage i.
  • Mærkningen gælder i fem år. Herefter skal parkerne genmærkes.

Be the first to comment on "SØNDERBORG KOMMUNE: Nordals er en del af “Danske Naturparker”"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*