Regeringen sætter hårdere ind over for salg af farlige produkter

Det skal være sikkert for danskere at handle på tværs af landegrænser, mener regeringen. Derfor har Folketinget i dag vedtaget en ny lov, der skal beskytte danskerne mod farlige og ulovlige produkter.
Foto: Andreas Beck, Erhvervsministeriet Danskere handler flittigt produkter over hele verden på online platforme, men i nogle tilfælde er produkterne farlige. I en ny undersøgelse har Dansk Erhverv indkøbt 50 varer fra henholdsvis Wish, Amazon og AliExpress, som er nogle af de mest brugte platforme. Og af dem levede 46 af dem ikke op til EU’s regler for produktsikkerhed, mens 42 af produkterne var så farlige, at der er blevet udsendt advarsler mod dem hos europæiske og danske myndigheder. Det kan f.eks. være legetøj, der kan medføre kvælning, eller mobilopladere, der kan udløse en brand. Indtil nu har man haft svært ved at sætte ind over for udbyderne af de farlige produkter, men det vil erhvervsminister, Simon Kollerup, nu lave om på. Derfor har Folketinget i dag vedtaget en ny lov, som giver myndighederne mulighed for f.eks. at blokere for hjemmesider, hvis de bliver ved med at sælge produkter, der ikke lever op til reglerne. ”Som dansker skal man kunne være tryg ved at købe varer online. Derfor er jeg glad for, at vi nu øger indsatsen på området, så vi alle danskere trygt kan handle på nettet. Det må simpelthen ikke være en mulighed at tjene penge på at sælge livsfarlige varer på bekostning af danske forbrugeres sikkerhed og sundhed. Det er heller ikke fair over for de virksomheder, der heldigvis lever op til reglerne,” siger erhvervsminister Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Med den nye lov vil myndighederne også fremover kunne foretage enanonym kontrol, så virksomheder, der bevidst omgår reglerne, ikke kan undgå at sende varerne til kontrolmyndighederne. Og så skærpes straffen med højere bøder og mulighed for fængselsstraf. Reglerne forventes at træde i kraft fra 1. juli 2020.

Be the first to comment on "Regeringen sætter hårdere ind over for salg af farlige produkter"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*