Politi hædrer en af hverdagens helte fra Højer

Michael Andersen fra Højer er en af hverdagens helte. Pressefoto

Et diplom, en buket og en dusør samt en stor tak blev i dag givet til en handlekraftig borger i Syd- og Sønderjylland

Michael Andersen fra Højer er en af hverdagens helte

En af hverdagens helte blev i dag hædret på politigården i Esbjerg. Michael Andersen fra Højer fik både et diplom, en buket blomster, en dusør på 1000 kroner og en stor tak fra politidirektøren for sin indsats.

Lørdag den 25. november 2023 blev Michael Andersen og hans kone alarmeret af to tyske turister, der havde fundet en mand liggende i vand i en grøft, men ikke kunnet få ham op. Michael hoppede resolut ned i det meget kolde vand, fik løftet manden op og begyndte hjertelungeredning sammen med sin kone Tina Andersen. Parret fortsatte til en brandmand overtog, hvorefter en ambulance og lægehelikopter nåede frem. Trods Michaels hurtige, resolutte og ekstraordinære indsats stod mandens liv desværre ikke til at redde.

”Du har udvist usædvanlig handlekraft og det sætter vi stor pris på i politiet. Det er af meget stor betydning, at borgere som dig er klar til at hjælpe medborgere og det vil vi gerne sige tak for. Dusøren er af en symbolsk størrelse, men vi håber, at du forstår den anerkendelse og store tak, som den er et udtryk for”, sagde politidirektør Frits Kjeldsen.

Efter overrækkelsen blev Michael og Tina Andersen vist rundt på politistationen i Esbjerg.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi