PODCAST: Rødekro Kulturpris gik til Sanne og Svend Brodersen Gram Slot

Ægteparret Sanne og Svend Brodersen fra Gram Slot modtog forleden Rødekro Kulturpris. Den blev overrakt af Peer Heitmann Madsen, der formand for Rødekro Kulturpris. Nu er parret indstillet til prisen som Årets Ejerleder 2023. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Da Sanne og Svend Brodersen blev kontaktet fordi Rødekro Kulturpris havde besluttet, at de skulle have prisen, lød det ydmyge spørgsmål: – Hvorfor skal vi have prisen?

– I skal have Rødekro Kulturpris for det store arbejde i har lavet med at få Gram Slot til at blive den store og flotte bygningsperle det er i dag, lød det fra en begejstret formand for Rødekro Kulturpris, Peer Heitmann Madsen, tirsdag eftermiddag på Rødekro Bibliotek.

Gram Slot har altid haft stor betydning for Sønderjylland, og slottet var lidt i forfald indtil det blev overtaget af Sanne og Svend Brodersen.

I dag er Gram Slot det største økologiske landbrug i Danmark.

– Og økologien er nutidens kultur, fortalte Peer Heitmann Madsen.

Rigtig mange havde igen fundet vej til Rødekro Bibliotek for at overvære prisuddelingen, og indgangsportalen på biblioteket var også i år forsynet med en flot rød løber, og denne gang pyntet med majsstængler.

Ingen kunne være i tvivl om hvad der skulle ske tirsdag.

Hør mere fra overrækkelsen i nedenstående 2 podcast.

Der var godt fyldt op på biblioteket i Rødekro under overrækkelsen af Rødekro Kulturpris. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk

Formanden for Rødekro Kulturpris, Peer Heimann Madsen, fortalte om baggrunden for at tildele Sanne og Svend Brodersen årets pris. Foto: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk

Institutionen Rødekro Kulturpris

En stor kulturel begivenhed har siden 1988 givet Rødekro et kæmpe boost og skabt stor interesse både lokalt og på landsplan og dermed sat Rødekro på landkortet.

Eventyret tog sin begyndelse i 1988. Idémanden til Kulturprisen var lærer Niels Henning Rose som med flid og fin kulturel tankegang og forståelse har udarbejdet Kulturprisen til UG i samarbejde med Rødekro Kommune, byens pengeinstitutter, Håndværker-, Handels- og Industriforening for Rødekro samt Rødekro By´s Handelsstandsforening.

Rødekro Kommune inviterede til uddeling af Kulturprisen årligt på kommunens flotte rådhus. Kulturprisen har efter kommunesammenlægningen ændret karaktér til nu at være en selvejende institution på egne hænder og uden kommunal støtte. Udgifterne til det årlige Kulturprisarrangement støttes udelukkende af lokale sponsorer og er en stor begivenhed for både sponsorer og Rødekro Bys borgere. Uddelingen markedsføres landsdækkende.

Kulturprisen er på kr. 25.000,00 og uddeles som en hædersgave/pris til en person hvis virke har været til gavn for det kulturelle liv i Danmark.

De står bag Rødekro Kulturpris:

Advokatfirmaet Fink

Alterna Huse

EDC Poul Erik Bech, Rødekro

Ejendomsmægler Evald Møller

El-Møller A/S

ETU Forsikring

Frøs Sparekasse

Garant Rødekro

G.K.M. A/S

Hellevad Tømrer A/S

HFR Trailer A/S

H.H.I. Rødekro

Hotel Røde Kro

Hottryk – Skilte & Print

Komet Udlejning ApS

LandSyd, Landinspektører

Osteboden

Rødekro Smedie

Skaks

SuperBrugsen Rødekro

Sønderjysk undervognscenter

Underbjerg A/S

VVS Syd

Aabenraa Erhvervsforening

Aabenraa Malerfirma

Aabenraa Svane-, Fasan- og Rødekro Apotek

Kilde: Bl.a Rødekro Kulturpris