Nu kan dit grønne projekt få støtte fra el-leverandøren Norlys Vækstpulje

Norlys Vækstpulje uddeler 50 millioner kroner om året til gode initiativer, der kommer Norlys’ andelshavere til gavn. I år sætter vækstpuljen fokus på grønne projekter. Hvis du har en god idé – stor eller lille – som kan gøre en forskel for fællesskabet og måske oven i købet for den grønne omstilling, så kan du søge støtte nu.

Tre gange årligt kan alle med en god idé til et projekt, der gavner fællesskabet, den grønne omstilling og digitaliseringen af Danmark, søge støtte fra Norlys Vækstpulje. I 2022 sætter vækstpuljen særligt fokus på grønne projekter, som prioriteres over øvrige ansøgninger.

– Norlys Vækstpulje er først og fremmest til for vores 735.000 andelshavere. Hvis man har en god idé, der kan gavne den grønne omstilling i bredere forstand – og dermed også er til gavn for vores andelshavere – kan man dog også godt søge, hvis man bor uden for det, som vi kalder vores ejergeografi, der dækker det meste af Jylland, siger Steen Thomsen, som er vækstpuljeansvarlig i Norlys.

Et grønt løft til forenings- og kulturlivet

Som andelshaver i Norlys kan du søge støtte til stort og småt, som kommer fællesskabet til gavn. I 2022 har Norlys Vækstpulje særligt fokus på grønne projekter, så trænger din forening fx til at energioptimere, er det oplagt at søge støtte i år.

– Vi har blandt andet støttet installation af varmepumper eller lysstyring, udskiftning af vinduer og belysning. Ting som både kan hjælpe foreningslivet i en grønnere retning, give et løft til brugeroplevelsen, og ikke mindst hjælpe med til at sikre store besparelser i energiforbruget. Samtidig har vi bevilget 900.000 kr. til Klimafonden Skive som arbejder med bæredygtig omstilling af landbruget ved Limfjorden og 500.000 til videreudvikling af en grønnere elektrikeruddannelse målrettet vindmølle- og solcellebranchen. Det viser lidt om bredden i vækstpuljens formål, siger Steen Thomsen videre.

Iværksætterstøtte til grønne initiativer

Har du en iværksætter gemt i maven, og sidder du med en idé til et spændende grønt projekt, kan der også være hjælp at hente fra Norlys Vækstpulje.

– Fordi vi først og fremmest har fokus på at gøre en forskel for vores andelshavere, er det primært dem, der kan søge støtte. Vi vil dog også meget gerne støtte gode initiativer, som kan gøre en forskel for den grønne omstilling i et større perspektiv – også selv om ansøgeren ikke er andelshaver. Vi har eksempelvis støttet iværksættere, som arbejder med udvikling inden for vindmølleindustrien, og vi håber på, at der kommer mange flere spændende grønne ansøgninger i 2022, slutter Steen Thomsen.

Foruden grønne initiativer støtter Norlys Vækstpulje også fortsat andre tiltag, som har fokus på at gøre noget godt for fællesskabet. Det gælder eksempelvis forenings-, idræts- og kulturlivet, som er flittige ansøgere, men også projekter, som kan skabe nye arbejdspladser eller fremme uddannelse, forskning, formidling, er i fokus.

Norlys Vækstpulje har ansøgningsfrist den 1. marts, 1. juni og 1. oktober, og du kan læse mere og søge via Norlys’ hjemmeside – www.norlys.dk