Nordborg: Klimakysset gæster Universe på Familiens Klimafestival – oplev bla. Sydtrafiks biogasbus

Klimanørd og vejrvært Nina Bendixen, kendt fra DR Vejret, vender tingene på hovedet, når hun sammen med Jesper Søvndal, tidligere finalist i ”Den Store Bagedyst”, besøger Universe på lørdag den 30. september til Familiens Klimafestival med jordklodekager og en farverig, familievenlig snak om klimaet.

– På lørdag i Universe vender vi Jorden på hovedet og tager temperaturen på forskellige farver, og finder sammen ud af Jordens sande udseende og eventuelle fremtidige look, så alle kan være klar til at pynte jordklodekager hos mesterbager Jesper Søvndal lige bagefter, udtaler Nina Bendixen og fortsætter:

– På workshoppen skal vi også snakke om, hvor meget vand der er på Jorden, og om Jorden burde hedde “Vandet”. Hvorfor er den ikke lilla og gul, men mest grøn og blå? Hvorfor er et glas vand gennemsigtigt, men havet er blåt? Hvilke farver er varme og kolde, og hvad betyder de for klimaet? Det er rigtig mange spørgsmål, som vi sammen skal forsøge at finde svar på, og vi glæder os rigtig meget til at møde gæsterne i Universe, udtaler Nina Bendixen, Klimanørd og vejrvært.

Klimafestivalen byder udover en workshop med Nina Bendixen og Jesper Søvndal fra Klimakysset også på en lærerig oplevelse for de mindste med Klimamonstret Birk, der giver high-fives og tager sin skraldekatapult med, som alle kan sortere skrald med. Madam Trash vil i samarbejde med SONFOR udfordre gæsterne til at lave en kæmpe skraldebuket af affald. European Energy er i parken med en bod, hvor man kan se, hvordan man kan omdanne forurening til brændstof og holde en brintfyldt sæbeboble.

Sydtrafik kommer til parken med deres biogasbus, Toyota med brintbiler og Bygma med en gaslastbil. De besøgende kan også bygge insekthoteller, købe Cake Pops, få en snak om sortering af affald, besparelser i hjemmet og en masse andre nyttige fif til familiens fremtid.

Workshoptider:

Mød Klimakysset fra kl. 11-13.

Oplev Klimamonstret med Birk fra kl. 10-17.

Byg en kæmpe skraldebuket med Madam Trash fra kl. 10-17.

Alle stande er åben i parkens åbningstid kl. 10.00 til 17.00.

OBS. Der kan forekomme pauser for workshops og udstillerne.

Kilde: Universe, Nordborg