Lokalt autoværksted i Bredebro knækker koden til dele- og lejebiler

Som delebilismen vinder frem, er udlejningskonceptet ifølge direktør i Autokonzept Niels Bork med til at fremtidssikre lokale autoværksteder som Bredebro Auto-Service. Pressefoto

Det personlige forhold til bilen er en stor udfordring for delebilismen som koncept, mener trafikforsker. Men hos Bredebro Autoservice har de taget det personlige valg ind i biludlejningen, og kunderne elsker det.

Inspireret af delebilskonceptet udlejer Bredebro Autoservice, der er en del af Autokonzept, deres stillestående kundebiler. Det er på få år blevet et populært udlejningskoncept, der tager højde for de udfordringer, der er ved traditionelle leje- og delebiler.

– Hvis man er rendyrket Citroën-mand, vil man jo også gerne kunne leje en Citroën, når man skal på tur med hele familien, eller hvis man vil af med sin faste bil og kun har brug for at have en på deltid, siger Tommy Tjørnelund, der er indehaver af Bredebro Auto-Service.

Trafikforsker Harry Lahrmann fra Aalborg Universitet bakker op om, at det personlige forhold til bilen er en af mange udfordringer ved dele- og lejebiler. Når man lejer en bil, kan man nemlig typisk kun vælge biltype eller størrelse.

– Vi identificerer os meget med vores bil og den model eller det mærke, vi kører i. Mange har også alt muligt liggende i deres bil, så den er som et ekstra hjem for dem og en forlængelse af vores personlighed. Den del mangler mange i dele- eller lejebilen, forklarer Harry Lahrmann.

– Hvis man er rendyrket Citroën-mand, vil man jo også gerne kunne leje en Citroën, når man skal på tur med hele familien, eller hvis man vil af med sin faste bil og kun har brug for at have en på deltid, siger Tommy Tjørnelund, der er indehaver af Bredebro Auto-Service. Pressefoto

En gylden middelvej

Som delebilismen vinder frem, er udlejningskonceptet ifølge direktør i Autokonzept Niels Bork med til at fremtidssikre lokale autoværksteder som Bredebro Auto-Service.

– Vi opdagede, at vores lånebiler stod stille halvdelen af tiden på værkstederne, og det var oplagt at udnytte. Ved at udleje bilerne, når de alligevel ikke bliver brugt, og fordi værkstederne selv servicerer bilerne, kan vi gøre det mindst lige så billigt som private delebilsordninger, og samtidig får kunderne den sikkerhed og forbrugerbeskyttelse, der følger med professionel biludlejning, siger Niels Bork.

Hos Bredebro Auto-Service oplever man også, at kunderne efterspørger den kombination, og det tegner en lysere fremtid i branchen, mener Tommy Tjørnlund.

– Vi går jo med stor sandsynlighed en fremtid i møde, hvor færre og færre har egen bil. Folk vil stadig have brug for at leje biler til bestemte lejligheder, og her kan vores koncept jo være med til at sikre os i fremtiden, fordi vi både kan udleje og servicere, siger Tommy Tjørnelund. 

Autokonzept er en landsdækkende værkstedskæde, der tilbyder montering, rådgivning og enhver form for service til din bil lokalt. Samtidig tilbyder vi udlejning af mere end 300 personbiler, minibusser, varebiler og flyttebiler, der kan ses på www.lejbilen.dk, hvor du kan vælge præcis, hvad det er for en bil, du ønsker at leje. Læs mere på www.lejbilen.dk eller på www.autokonzept.dk