Lærlingeprisen 2020: Lars og Emil fra Danfoss i Gråsten fik prisen

– Metalindustriens Lærlingepris er en god måde at få de dygtige lærlinge frem i lyset, og samtidig også en god måde, at vise håndværkets og uddannelsens flag, lyder det fra Kim Hauborg, der er afdelingsformand for Dansk Metal Sønderjylland med hovedkontor i Rødekro. 

– Det er samtidig også en måde at vise, at unge, der vælger et af de fagområder vi dækker, i dag har fået rigtig gode forhold. Indenfor de seneste år har udviklingen indenfor arbejdsredskaber og arbejdsmetoder haft fart på.
Samtidig har fagområdet metal også udviklet sig til at omfatte bl.a både IT- og data-uddannelser. 


– Jeg er stolt over både Lars Alfred Andersen og Emil Wismann, der begge er med til at løfte kendskabet til den faglige uddannelse. Og så er de begge med til at vise, at vores råstof her i landet er dygtige fagfolk, og det gælder mange generationer tilbage, og i særdeleshed fremtiden, lyder det fra Kim Hauborg. 

Emil Wismann, der bor i Gråsten har sammen med sin  kollega Lars Alfred Andersen netop modtaget Metalindustriens Lærlingepris 2020. De har begge to afsluttet deres uddannelse som henholdsvis datatekniker og IT Supporter hos Danfoss Power Electronic A/S i Gråsten. 

De havde begge fået karakteren 12 ved den afsluttende prøve. Og de blev indstillet af virksomheden til Metalindustriens Lærlingepris 2020.

 
Lennart Dahl, Danfoss Power Electronics: – Lars Alfred Andersen har udmærket sig ved at sætte et fantastisk positivt aftryk gennem sin uddannelsesperiode hos os. Man kunne altid regne med ham, han var god til at løse opgaver både fagligt og personligt.

Wolfgang Prehn, Danfoss Power Electronics: – Emil Wismann integrerede sig virkelig godt i et team. Han samarbejdede med forskellige udviklingsafdelinger og selvstændigt. Med sin personlige profil har han haft en positiv indflydelse på sine direkte arbejdsomgivelser og sine kollegaer.

Uddybende spørgsmål til pressemeddelelsen kan rettes til: Dansk Metal Sønderjylland – afdelingsformand Kim Hauborg – tlf. 2326 4309

Om metalindustriens Lærlingepris:

På tværs af hele landet findes lærlinge og elever, der har udmærket sig fagligt eller socialt hos den virksomhed, hvor de er i praktik. Det kan være lærlinge og elever, der tager et ekstra ansvar, når der er tryk på i dagligdagen, eller som bidrager til at skabe et godt socialt sammenhold på virksomheden. Med LærlingePrisen kan virksomheden give en god medarbejder et ekstra skulderklap.

Næstformand for Metalindustriens Uddannelsesudvalg og underdirektør i DI Lone Folmer Berthelsen:

– At I er nået hertil i dag skyldes ikke kun, at I har talent, men også at I har vilje, vovemod og evnen til at gøre jer umage. Der er brug for jer, for I er nøglen til vækst og velstand i Danmark, sagde Lone Folmer Berthelsen, som også takkede de virksomheder og skoler, der har uddannet prismodtagerne, og de familier, der har bakket op undervejs.

Siden 2002 har Metalindustriens Uddannelsesudvalg (MI) i samarbejde med DI, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne uddelt ML-Prisen til 25 nyudlærte svende, der har gennemført en erhvervsuddannelse inden for metalindustrien.

Be the first to comment on "Lærlingeprisen 2020: Lars og Emil fra Danfoss i Gråsten fik prisen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*