Katastrofalt storkeår i Danmark – igen

Storkeflok - observeret ved Bevtoft for et par år siden. De valgte at sove på en åben mark - Foto Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Det går tilsyneladende kun een vej med de hvide storke og Danmark. Igen i år blev det et katastrofalt storkeår. Igen var der besøg af rigtig mange ungstorke, men det har knebet gevaldigt med resultaterne. I Smedager gik det lige op i år. Et nyt storkepar kom på reden da hanstorken fra det oprindelige storkepar pludselig forsvandt. Der huserer mange rygter om hvordan hanstorken forsvandt.

Det nye storkepar fik en enkelt unge på reden. Det ser ud som om vandhuller og storkereder ikke absolut er løsningen, der skal få storkebestanden op i Danmark. Den hvide stork er en trækfugl. Den kommer i marts/april hvert år og trækker væk igen i august/september måned.
Den eneste grund til storkens ophold her i landet er, at der er mange flere lyse timer og dermed nemmere at opfostre en redefugl sultne unger.

Sorte udsigter for den hvide stork

Naturen er forunderlig. Antallet af rugende storke falder og antallet af havørne er steget gevaldigt. De kommer sydfra. det samme gør storkene. Ofte er det endnu ikke kønsmodne storke. Løsningen ligger ikke for hånden når det gælder storkene. Marker med køer er et særsyn her i landet. I den sydlige landsdel er mange af markerne ganske enkelt lukket land idet majsplanterne ganke enkelt dækker det hele. Det kniber endda for stærene at nå at opfostre årets første kuld før majsplanterne er så høje at de ganske enkelt lukker for fødejagten.

Be the first to comment on "Katastrofalt storkeår i Danmark – igen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*