Idræts- og legeområder tages i brug på Haderslev Havn

Der bliver nu offentligt adgang til beachvolleybane og legeområde på havnen. Haderslev Kommune har for nylig overtaget arealerne og låser op for dem den 22. november.

Så er der dømt fri leg på arealerne ved det nye rådhus på Haderslev Havn. Søndag den 22. november åbner Haderslev Kommune for de to arealer, der hører til det kommende rådhus og som i øjeblikket er to aflåste områder.

”Det bliver det første, der tages i brug. Selvom rådhuset først åbner til næste år, så vil vi allerede gerne nu give borgerne mulighed for at bruge arealerne”, siger formand for Udvalget for Kultur og Fritid, Kjeld Thrane.

Arealerne består af en udendørs beachvolleyballbane og et område, hvor der blandt andet kan spilles bold, leges og løbes.

”Det er rigtig dejligt, at vi nu får de to områder i spil. Vi håber blandt andet, at beboere i området og brugere af StreetDome kan få glæde af dem, men også dagplejere, institutioner og foreninger har vist interesse for at bruge områderne, og så er det jo generelt også bare en ny mulighed for folk i byen”, siger Kjeld Thrane i en pressemeddelelse.

Områderne har ikke været brugt i et stykke tid, så derfor skal de først tjekkes igennem, og der skal et nyt volleyballnet op og luges ukrudt, før volleybanen kan benyttes.

I første omgang bliver der fri adgang til områderne. På sigt er det mening, at foreninger eller institutioner kan booke en fast tid, hvis de for eksempel ønsker at bruge dem til ugentlig træning eller legedag.

Indvielsen den 22. november sker ved, at formanden for Udvalget for Kultur og Fritid låser arealerne op kl 11. På grund af coronasituationen bliver der ikke holdt en stor offentlig indvielse. Efterfølgende er man dog velkommen til at benytte arealerne. Blot skal man huske at overholde corona-restriktionerne. Det gælder både forsamlingsforbuddet og kravet om at holde afstand.

Haderslev Kommune købte i september to bygninger på Haderslev Havn. Bygningerne har tidligere været brugt til undervisning af VUC-kursister. Det nye rådhus er ved at blive ombygget og forventes at kunne tages i brug i løbet af 2021.