– Hvilken betydning har gågaderne for turismen? Vi har spurgt direktøren for Destination Sønderjylland – se svaret her

Sønderjysk Kagefestival i Tønder er et af mange tiltag, der arrangeres bl.a af Tønder Hadelsstandsforening og Rømø Tønder Turistforening og som er med til at skabe liv på gågaden og gøre den attraktiv. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Svar fra Kirsten Rudbeck, direktør for Destination Sønderjylland:

– Gågaderne og butikslivet/shopping-muligheder har stor betydning for turismen. Det er de færreste turister eller borgere, der tiltrækkes af en gågade der ligger øde hen eller står i forfald, lyder det fra Kirsten Rudbeck.

– Et attraktivt butiksliv, gode shoppemuligheder og en livlig gågade, hvor der er aktiviteter året rundt og hvor der er hyggelige, gode restauranter og caféer har stor betydning ift. at kunne trække turisterne til, få dem til at bruge penge mens de er her, medvirke til at de bliver lidt længere og kommer igen.

For at kunne det, er det bl.a. vigtigt, at man løbende fastholder og udbygger mangfoldigheden i de oplevelser, der tilbydes i bymidten. Der skal være plads til større og mindre begivenheder og oplevelser, som både kan tiltrække turister og lokale borgere, og oplevelser, som ikke kun er om sommeren med spreder sig over hele året, så det understøtter tiltrækningen af turister året rundt.

– Et fortsat godt og tæt samarbejde mellem kommune, detail, erhverv og turisme er vigtigt, så vi sammen kan understøtte udviklingen og synliggøre mulighederne, så endnu flere turister får lyst til at tage på shoppetur i det Sønderjyske.

Læs mere om gågader og turismen her