Hvem skal vinde Landdistriktsprisen?

Nu kan du indstille personer, virksomheder og foreninger, som bringer nærheden tilbage i de mindre byer

De seneste år har landdistrikterne og mindre byer oplevet, at servicetilbud og beslutninger rykker væk fra landdistrikterne mod de større byer. For regeringen er det en prioritering at sikre et sammenhængende Danmark. Derfor skal Landdistriktsprisen gives til ildsjæle, en forening eller virksomhed, som styrker det lokale fællesskab. Det kan f.eks. være en ny klub, et borgertiltag eller en butik, som inddrager lokalområdet på nye måder.

Sidste år gik prisen til virksomheden STRANDET, der sammen med frivillige fjerner plast fra den jyske vestkyst. Erhvervsminister Simon Kollerup: ”Det er de lokale ildsjæle, foreninger og klubber, som skaber liv og udvikling i vores små byer. Flere års centralisering har været hård for landdistrikterne, og derfor er det vigtigt, at vi støtter de kræfter, som passer på vores lokalsamfund og fællesskaber. Jeg glæder mig meget til at uddele prisen, så vi får fejret og markeret nogle af dem, som binder Danmark bedre sammen.”

Hvis du ønsker at nominere en kandidat, kan du sende dit bud til mail simfre@erst.dk. Buddet skal indeholde en begrundelse for normeringen og dine kontaktoplysninger.

Fristen for nominering er mandag d. 12. oktober 2020 kl. 12.00.  Vinderen bliver vurderet ud fra følgende kriterier: Medvirker til at styrke lokalsamfundet igennem nye initiativer Medvirker til at udvikle lokalsamfundenes medbestemmelse Medvirker til at øge velfærden og skabe værdi i lokalsamfundet Kan være til inspiration for andre lokalsamfund rundt om i landet.

Vinderen offentliggøres af erhvervsministeren i efteråret.

Be the first to comment on "Hvem skal vinde Landdistriktsprisen?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*