Pandekager er altid populære. Man kan naturligvis købe dem færdige og lune dem. Men man kan også gøre det til en oplevelse sammen med børnene.
Her en nem opskrift uden æg:
Ingredienser:
225 g Hvedemel (ca. 3 dl)
1 tsk sukker
1 tsk bagepulver
½ tsk groft salt
6 dl mælk
25 g smør – smeltet
25 g smør til bagning
Bærskum
1½ dl Piskefløde
2 spsk Sukker
75 g Friske hindbær
½ dl Hakkede basilikumblade
Tilbehør
4 spsk Sukker
Pynt
Friske hindbær
Frisk basilikum
Sådan gør du
Pandekager
- Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Rør mælk og smeltet smør sammen. Pisk det i melblandingen lidt af gangen til en jævn dej.
- Lad lidt af smørret blive gyldent i en pande. Fordel ¾ dl dej i panden og bag pandekagen ved jævn varme, ca. 1½ min. på hver side.
- Læg pandekagen i et ovnfast fad og dæk med alufolie. Stil fadet midt i ovnen ved ca. 75° – traditionel ovn og gentag med resten af pandekagerne.
Bærskum
- Pisk fløde og sukker sammen til et skum. Mos hindbærrene let. Vend hindbær og basilikum i flødeskummet.
- Server pandekagerne med bærskum, sukker, friske hindbær og basilikum.
