OPDATERET: Har du set ham her? Politiet offentliggør nye fotos af ung gerningsmand til en serie indbrud flere steder Sønderjylland

Den efterlyste gerningsmand. Foto: Syd- og Sønderjyllands PolitiDen efterlyste gerningsmand. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Genkender du denne gerningsmand til en række indbrud flere steder i Jylland og på Sjælland? Så ring 1-1-4. Han er senest set i Randers-området onsdag.

OPDATERING – 03-06-2022: Den 29-årige mand fra Litauen er senest set i Randers onsdag aften, hvor han kl. 21.20 blev spottet af en patrulje på Vestervold. I patruljebilen sad der fire civilklædte betjente, og to af dem blev sat af og gik hen mod manden for at tage kontakt til ham.


Han blev dog mistænksom og begyndte hurtigt at gå fra stedet. Herefter råbte betjentene, at det var politiet, og at han skulle standse. Det fik manden til at sætte benene på nakken, og han tog flugten på hovedet hen over en høj hæk i retning mod banegården.

Herefter løb han over skinnerne, med betjentene lige i hælene, hoppede over et hegn og forsvandt ind i det grønne område mellem banegården og Hvidemøllevej, hvor han gemte sig i et krat.

Det blev tilkaldt assistance fra øvrige patruljer, herunder hundepatruljer, der indrammede området og alt togdrift omkring banegården blev stoppet. I over to timer forsøgte betjentene at få fanget manden, men til sidst lykkedes det for ham at slippe væk.

Det er en vis sandsynlighed for, at den 29-årige mand fortsat befinder sig i Randers-området eller et andet sted i Østjylland. Politiet opfordrer ejere af campingpladser, vandrehjem, hoteller og udlejere af værelse m.v. til at være opmærksomme på manden i det tilfælde, at han bor midlertidigt i området.

Hvis man ser den 29-årige mand, skal man ikke selv tage kontakt til ham, men i stedet ringe til politiet via 114.

Syd- og Sønderjyllands Politi offentliggør nu en række nye fotos af en ung gerningsmand til en række indbrud flere steder i Danmark.

Gerningsmanden er efterlyst i forbindelse med indbrud i hele Jylland, blandt andet i Syd- og Sønderjylland, og på Sjælland.

Senest er han genkendt i forbindelse med indbrud i Randers-området onsdag, hvor det ikke lykkedes at anholde ham trods politiets ihærdige indsats.

De nye fotos bliver offentliggjort i håbet om, at der er borgere, der genkender gerningsmanden, og som kan bidrage med oplysninger til opklaring af sagen.
 

Efterforskes af UKA Vest

Efterforskningen af de mange indbrud er forankret hos Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, da der er tale om en udenlandsk, omrejsende kriminel, der opererer via den dansk-tyske landegrænse.

– Politiet efterforsker intensivt for at opklare indbruddene. Vi har en klar mistanke om, at det er den samme gerningsmand, der står bag de mange indbrud. Og derfor håber vi på borgernes hjælp, hvor de kan bidrage med afgørende oplysninger, pointerer politikommissær John Müller fra UKA Vest.

Kan bo midlertidigt i et område

Han opfordrer ikke mindst ejere af campingpladser, vandrerhjem, hoteller samt udlejere af værelser m.m. til at være opmærksomme på efterlysningen – i det tilfælde, at gerningsmanden bor midlertidigt i det område, hvor han begår indbrud.

– Gerningsmanden har den samme fremgangsmåde. Han er meget mobil og har blot en lille rygsæk med sig. Han udser sig et bestemt boligområde, og bevæger sig til fods eller benytter en cykel til at spejde efter huse, han kan bryde ind i. Tyven går primært efter kontanter og smykker – kort og godt tyvekoster, som er nemme at transportere væk, tilføjer John Müller.

Politiet fremhæver desuden, at borgere, der måtte genkende gerningsmanden, ikke selv skal henvende sig til vedkommende, men kontakte Politiets Servicecenter på telefon 1-1-4 med oplysningerne.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi