H.M. Dronningen besøger Tønder til august

Dronning Margrethe til Sønderborg med skibet Dannebrog - Foto Erik Egvad Petersen - 9100H.M. Dronning Margrethe besøger Tønder til august i år. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Hendes Majestæt Dronningen besøger Tønder Kommune lørdag den 6. august.

Det var planen, at Dronningen ville have besøgt Tønder i forbindelsen med 100-året for genforeningen i 2020. Men som en konsekvens af, at corona lukkede Danmark ned, måtte det kongelige besøg desværre udskydes til 2021, men her kom corona også i vejen, så Tønder ikke indgik i den mindre fejring, der kunne gennemføres.

Derfor var det var en glad borgmester i Tønder Kommune, Jørgen Popp Petersen, der for et par dage siden blev spurgt, om dronningen i stedet kunne besøge kommunen den 6. august 2022.

“Jeg glæder mig meget til, at Hendes Majestæt Dronningen besøger Tønder Kommune. Der sker mange spændende ting i kommunen, som jeg håber, vi kan få lejlighed til at vise frem, og så er vi nok mange, der også gerne vil hylde vores regent i år, hvor hun har 50-års jubilæum”, fortæller Jørgen Popp Petersen.

Hvad programmet for det kongelige besøg bliver, er det for tidligt at sige noget om endnu, men planlægningen i Tønder Kommune går i gang snarest.

“Nu vil vi se frem til det kongelige besøg, og så er jeg sikker på, at vi får lagt et spændende program for dagen i genforeningens tegn”, fortæller Tønder Kommunes borgmester.

Sidste gang dronningen besøgte Tønder Kommune var i sommeren 2010, hvor hun blev ledsaget af Prins Henrik, Prins Joachim og Prinsesse Marie.