EUC Syd: De kæmper for guld til Sønderjylland ved DM i Skills

Jens, Martin og Magnus kæmper om guld til Sønderjylland ved DM i Skills. Pressefoto

Til årets Danmarksmesterskaber i Skills, der finder sted den 18.-20. april i Roskilde, sender EUC Syd tre dygtige elever, der skal konkurrere i tømrer-, automatiktekniker og elektrikerfaget. De tre elever ser frem til tre intense dage med konkurrence, hvor de vil repræsentere deres uddannelser med stolthed.

Unge fra hele landet mødes for at konkurrere om titlen som Danmarksmester i deres fag, og i år er det et rekordår for antal deltagende fag. Ikke mindre end 47 forskellige konkurrencefag er i år repræsenteret ved DM i Skills, hvor godt 300 unge håndværkere har kvalificeret sig.

De tre elever fra EUC Syd er:

 • Jens Lunding Nielsen, Murer:
  Jens, bosat i Aabenraa, repræsenterer murerfaget ved årets DM i Skills. Med en passion for byggeri og en imponerende teknisk kunnen, er han klar til at konkurrere mod landets bedste murere. Han udtaler: ”Jeg synes, det er fedt at bruge sine hænder og kunne udpege alle de steder, hvor man har lavet et eller andet.”
  ”Jeg glæder mig meget til konkurrencen og oplevelsen, og håber på et godt resultat, der kan lede til endnu større oplevelser. Det vil betyde meget for mig at vinde, min bror blev nummer 2 for nogle år tilbage, så det kunne være fedt at slå ham”, afslutter han med et smil.

 • Martin Fastrup, Automatiktekniker:
  Martin bestod sin svendeprøve i december 2023 og er nu i gang med at videreuddanne sig til automatiseringstekniker. Det gør han på Danfoss A/S i Nordborg. Efter at have imponeret med sine evner og engagement har han kvalificeret sig til DM i Skills. Martin siger: ”Jeg glæder mig til oplevelsen og tror, det bliver fedt at stå derinde med så mange mennesker, der kommer forbi. Og så glæder jeg mig også til at se, hvordan de andre deltagere arbejder.”

 • Magnus Tofthøj Iversen, Elektriker:
  Magnus, en dygtig elektriker fra Vojens, er vores tredje deltager ved årets mesterskab. Han er i lære hos Roskov El og VVS. Han synes, ”det er fedt, at man som elektrikerlærling får mere og mere ansvar, og jeg kan godt lide at tage ansvar for at løse en opgave fra bunden.”

DM i Skills begynder onsdag den 17. april klokken 19.00 med en åbningsceremoni, hvor Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye holder åbningstalen, og sangeren Basim giver et par numre. Begivenhederne slutter lørdag den 20. april klokken 15.30, hvor statsminister Mette Frederiksen vil overvære kåringen af de 47 nye Danmarksmestre i DM i Skills.

Kilde: EUC Syd