Opdateret kl. 16.45 – Dødelig fiskevirus tvinger lystfiskerne til at desinficere udstyret og fisk må ikke tages med

Lystfiskeri – Meldingen om dambruget der er inficeret med den dødelige fiskevirus IHN fra Fødevarestyrelsen får stor betydning for det pågældende dambrug.

Også det vandløb, der løbet igennem dambruget er omfattet af Fødevarestyrelsens restriktioner, der håndhæves for at undgå at smitten breder sig ydeligere.

Således skal lystfiskerne desinficere deres fiskegrej samt fodtøj når dette har været i kontakt med vandet.

Normalt anbefales midlet Virkon S 50 G de opløses i vand og så anvendes til at dyppe de genstande i der skal desinficeres.

Midlet kan købes hos bl.a Land & Fritid og afdelingen i Rødekro samt Skærbæk har det på lager.

OPDATERET KL: 16.45

  • Det er tilladt at fiske i zonen, men lystfiskere må ikke tage fisk, de eventuelt fanger, med sig ud af zonen, og de skal desinficere deres udstyr, før de bruger det andre steder. 
  • Det skyldes at fiskestænger, både, støvler mm, der er brugt i zonen, formodes at have været i kontakt med fisk eller vand, hvor der er smitte.

– Jeg er derude…

God tur alle – Erik Egvad Petersen – Jeg skriver om Sønderjylland, Danmark, kultur, natur, turisme, jagt, outdoor, shoppingmuligheder, og lystfiskeri og har gjort det siden 1989 – har bl.a skrevet bøgerne “Fiskevande i Danmark” – “Angelgewässer in Dänemark” og laver reportager til natur- og lystfiskertidsskrifter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og Holland.
I dag er jeg også aktuel på lystfiskerportalen www.fiskevandeidanmark.dk.