Danfoss overdrager brandbil til Sønderborg Ungdomsbrandværn

Torsdag den 25. januar overdrog Danfoss Beredskab autosprøjten til Ungebrandværnet i Sønderborg. Det skete ved Danfoss’ nyindrettede beredskabsstation i bygning L11 i Nordborg, hvor Kenn Lehmann Christensen, ansvarlig for nødberedskabet i Danfoss, gav nøglerne videre til Jan-Erik Rasmussen, operativ leder hos Beredskab Sønderborg. Fotos: Danfoss

Nyt eldrevet beredskabskøretøj i Danfoss betyder, at unge brandfolk i alderen 12-18 år får brandbil til at afholde øvelser. Danfoss giver fuldt funktionsdygtig brandbil til Sønderborgs Ungebrandværn.

Fremover vil unge fra Sønderborg Ungdomsbrandværn i alderen 12-18 år kunne bruge en brandbil, en såkaldt autosprøjte, til at udføre øvelser og træne brandsituationer. Torsdag den 25. januar overdrog Danfoss sin brandbil til Ungebrandværnet i Sønderborg.

– Vi er glade for at kunne støtte Ungdomsbrandværnet. Det er vigtigt, at der uddannes unge for på den måde at kunne opretholde tilgangen af brandfolk i de lokale frivillige brandværn. Det arbejde ønsker Danfoss at støtte. Indsats- og røgdykkerudstyr, som vi ikke længere skal bruge, kan gøre god gavn hos andre, så derfor vælger vi at give det videre til de frivillige brandværn i kommunen. For os er de frivillige brandværn en vigtig samarbejdspartner, siger Kenn Lehmann Christensen, ansvarlig for Nødberedskabet i Danfoss.

Danfoss Security har fået et nyt beredskabskøretøj, og derfor er brandbilen blevet overflødig. Den nye eldrevne beredskabsbil kan køre indendørs i produktionshallerne i Nordborg og kan dermed komme tæt på indsatsstedet. I stedet for at have en fuldudrustet brandbil stående parat i industriparken, intensiverer Danfoss samarbejdet med Beredskab Sønderborg og de frivillige brandværn på Nordals.

Sidste del af de tilpassede aktiviteter var overdragelsen af brandbilen til operativ leder hos Beredskab Sønderborg Jan-Erik Rasmussen og repræsentanter fra Sønderborg Ungdomsbrandværn, som var glade modtagere:

– Nu har Ungebrandværnet deres helt egen brandbil. Det betyder rigtig meget, da de tidligere har skullet dele en bil med andre uddannelser og brandstationer, og derfor var den ikke altid på stationen ved deres øvelser. Nu kan de lære den ny autosprøjte 100 procent at kende, bygge den op, som de gerne vil, og gøre den til deres helt egen, sagde Jan-Erik Rasmussen.  

Ungdomsbrandværnet i Sønderborg består af 15 unge på mellem 12-18 år, som har mulighed for at prøve kræfter med arbejdet som brandmand/-kvinde. De unge mødes hver anden uge til øvelser og undervisning. De unge deltager desuden i fællesøvelser og arrangementer med andre ungebrandværn i Danmark og Tyskland. Ligesom rigtige brandmænd har de deres eget udstyr som branddragter og hjelme og træner førstehjælp, brug af røgdykkeapparat, slangeudrulning og mere. Som en del af undervisningen får de unge en brandkadetuddannelse.

– Det bliver virkelig godt at få en vogn, som vi kan gøre til vores egen. Flere i min familie er brandmænd, og man har det fedeste fællesskab og tætte bånd, for man skal kunne stole på hinanden, når vi for eksempel er ude at øve røgdykning, sagde 15-årige Benjamin Søgaard Vozny, der er medlem af Ungdomsbrandværnet.

Omdrejningspunktet i Danfoss’ Nødberedskabet er Securitys Vagtcentral. Danfoss Security bemander Vagtcentralen og beredskabet 365 dage om året, døgnets 24 timer. Herfra holdes kontakten til de beredskabsindsatte styrker og de koordinerer samarbejdet med Brandberedskabet, Sundhedsberedskabet, Politi, de interne Danfoss ansvarlige og betroede samarbejdspartnere.

Læs mere om Ungebrandværnet https://sonderborgkommune.dk/beredskab

Kilde: Sønderborg Kommune