Covid-19: Vaccinationen af borgere over 85 år påbegyndes i Tønder Kommune – borgere over 92 år bliver de første

Skridt for skridt udrulles vaccinationerne mod Covid 19, nøje afstemt efter antallet af vacciner, der stilles til rådighed.  Den næste gruppe der skal vaccineres bliver borgere over 85 år.

Gruppen af borgere i Tønder Kommune, som er 65 år eller derover og som både modtager praktisk hjælp og personlig pleje, fik for tre uger siden tilbudt det første vacinationsstik mod Covid 19. Hovedparten af dem, som tog imod tilbuddet om første stik, får i weekenden deres andet stik. Det foregår efter samme model som sidst, med lokale vaccinationssteder i Tønder, Løgumkloster og Toftlund. Herefter er man omtrent færdige med at vaccinere de to første målgrupper i Tønder Kommune. Kun et fåtal mangler.

“Det bliver godt næsten at kunne sætte flueben ved anden målgruppe og komme i gang med næste målgruppe. Med al den usikkerhed der har været omkring antallet af vacciner, må jeg sige det er en stor lettelse” siger Irene Holk Lund, formand for Sundhedsudvalget i Tønder Kommune.

Efter weekenden, opstartes vaccinationstilbuddet for den tredje målgruppe, som er borgere på 85 år og derover. Det vil være de ældste, som tilbydes vaccinen først. Der planlægges for en uge af gangen, fordi leveringen af vacciner kendes for en uge af gangen.

I den kommende uge vil det være borgere på 92 år og derover (født i eller tidligere end fjerde kvartal 1928) der står for tur. I Tønder Kommune udgør det 68 borgere, som har fået besked via e-boks eller brev og herefter bliver kontaktet af Tønder Kommune for aftale om tid og kørsel.

“Programmet for vaccinationerne sætter vores tålmodighed på prøve i en svær tid. Det kan være frustrerende ikke at vide, hvornår det er ens tur. Men det er Sundhedsstyrelsen der bestemmer rækkefølgen og herfra man får invitationen til sin vaccination”, fortæller Irene Holk Lund.

Vaccinationerne foregår udelukkende på vaccinationscenteret i Rødekro for at få anvendt flest muligt vacciner til målgruppen uden spild.