Blomster Bygger Broer – Aabenraa: Oplev grænsehistorien med det sønderjyske kaffebord

Arkivfoto - Sønderjysk Kagefestival i Tønder 2021 blev et flot og velbesøgt arrangement - Foto Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

“Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer” inviterer til en historisk rejse gennem tiden hvor du endda bliver serveret til en stykke unik grænsehistorie: det sønderjyske kaffebord. Samtidig gives et smugkig til den nye grænseoverskridende tur- og oplevelsesplanlægger for grænseregionen, som snart ser dagens lys.

Lørdag den 13. august fra kl. 12 til 16 serveres i Folkehjem forsamlingshus i Aabenraa smagsprøver på nogle af de populære kager fra det traditionelle “Sønderjysk Kaffebord” med dens dansk-tysk historie.

Teamet fra Café Krusmølle vil være til stede med det rullende kaffebord, skuespillere tager dig tilbage til tiden omkring 1870, hvor kaffebordet blev “opfundet”, og der vil være spændende foredrag og mere at opleve der alt sammen binder en ganske unik grænsehistorie sammen.

Oplev den levende fortælling, når de søde og sjove madammer i de historiske dragter, tager dig med tilbage i tiden, hvor kaffebordets konkurrence om den bedste kage, får “Den store Bagedyst” til at blegne.

Derudover finder du:

Foredrag om kaffebordets oprindelse og betydningen i nationalkampen ved Anne Marie Ludvigsen fra Museum Sønderjylland

Foredrag om det sønderjyske kaffebord fra et andet og mere moderne synspunkt ved Katja Stock “Æ Kachkuhn”

Foredrag i Folkehjemmets Kongesal om Danskhedens overlevelse i Sønderjylland 1864-1920 (med et tysk perspektiv og mindretallenes opståen) – v. Rejhan Bosnjak, Dansk Centralbibliotek for Sydslesvigs forsningsafdeling.

Mød Sønderjysk Kagefestival Tønder, og både det danske og tyske mindretal ved de forskellige stande og deltag i spændende konkurrencer med lækre præmier for både store og små.

Man skal ikke gå ned på hyggen, derfor vil Timo Iwersen sørge for god musik i løbet af dagen.

Tilmelding til dette gratis arrangement er ikke nødvendig. Men bemærk at alle foredrag er på dansk.

Folkehjemmet sørger for at der kan købes kaffe i løbet af arrangementet og til hver kop kaffe deles “kage-rationeringsmærker” ud indtil kagedamerne må melde udsolgt i Kagebussen.

Hvem står bag arrangementet?

Arrangementet er en del af Interreg5a projektet “Blomster Bygger Broer – Blumen Bauen Brücken, der er et grænseoverskridende turismeprojekt som led i Interreg programmet og som er finansieret af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Projektpartnerne er byerne Flensburg, Glücksburg, Aabenraa og Sønderborg samt turistorganisationerne Destination Sønderjylland og Tourismus Agentur Flensburger Förde, som er de to organisationer der står bag koordineringen af dette event.

Det er gratis at deltage.