Augustenborg Landevej lukkes for trafik den 2. og 3. juli

Når Tour de France kommer til Sønderborg søndag den 3. juli 2022, medfører det lukning af målområdet fra lørdag aften den 2. juli til natten til den 4. juli. Det betyder, at Augustenborg Landevej i Sønderborg fra Borgmester Andersens Vej til Grundtvigs Allé lukkes for al trafik i forbindelse med cykelløbet. Alle borgere på strækningen inviteres til informationsmøde tirsdag den 3. maj kl. 17 på Ulkebøl Skole.

Når Tour de France søndag den 3. juli 2022 kommer til Sønderborg, vil der være store trafikale forandringer mange steder i byen. Ikke mindst i målområdet, der er defineret som strækningen Augustenborg Landevej fra Borgmester Andersens Vej til Grundtvigs Allé.

Hele strækningen er lukket for al trafik fra lørdag den 2. juli klokken 18 til mandag den 4. juli klokken 01. Det betyder, at alle beboere – både private, virksomheder, forretninger m.m. – hverken kan komme ind eller ud med biler, lastbiler og lignende i tidsrummet. Der vil dog være adgang for Brand & Redning, ambulancer, politi og lignende.

Sønderborg Kommune håber, at alle beboere og virksomheder på strækningen tager de nødvendige forholdsregler, de kan i forbindelse med vejlukningen. Blandt andet ved at parkere deres biler hos en ven eller familie, hvis de skal bruge bilen i weekenden og lave aftaler om levering af materialer uden for tidsrummet.

Der vil i god tid blive sat p-forbud op på strækningen, så ingen er i tvivl om, at biler parkeret på offentlig vej i målområdet, vil blive fjernet for ejerens regning.

Sønderborg Kommune håber, at beboere og virksomheder kan imødegå de gener, vejlukningen giver. Samtidig opfordrer kommunen alle på strækningen til på egen grund at holdes deres egen tour-fest.

Årsagen til lukningen er, at der skal bygges op til cykelløbets målområde. Det kræver både plads til officials, teknisk område, VIP, presse osv. Meget af materialet til målområdet vil ankomme fra Nyborg i løbet af lørdag aften, og der må i den forbindelse forventes støjgener i området, når lastbiler kører til og fra. Opbygningen af selve målområdet vil gå i gang tidligt søndag morgen.

Der forventes flere tusinde tilskuere i målområdet, og hovedparten af tilskuerne kommer til at stå på nordsiden af Augustenborg Landevej. Det er den side, der er fortov på.

Invitation til informationsmøde

Sønderborg Kommune inviterer alle borgere på Augustenborg Landevej til informationsmøde tirsdag den 3. maj kl. 17 på Ulkebøl Skole. Borgere får invitation til mødet i e-boks.

Der vil senere blive indkaldt til et tilsvarende møde for virksomheder i og tæt på målområdet.