Ændrede rejsevejledninger pr. 29. oktober 2020 – nu frarådes rejser til hele Tyskland

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og Storbritannien på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. 

I denne uge tilføjes Grækenland (41,2) til listen over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes som følge af et for højt antal smittede på baggrund af tallene fra SSI

Inden for EU/Schengenlandene og Storbritannien fraråder Udenrigsministeriet nu alle ikke-nødvendige rejser til Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Frankrig, Grækenland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederlandene, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovenien, Slovakiet, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanet og Østrig på grund af smittetallene. 

Den nordiske mekanisme er aktiveret for Sverige, hvor regioner i landet med smittetal under 30 fortsat holdes åbne (gul). I denne uge frarådes rejser til tre nye regioner: Gävleborg, Kalmar og Värmland på grund af smittetallene. Dermed er kun to regioner i Sverige fortsat åbne: Västerbotten og Västernorrland. En samlet oversigt over åbne og lukkede regioner i Sverige kan ses i rejsevejledningen for Sverige.

I Tyskland er grænseregionen Slesvig-Holsten nu også over tærsklen for incidens med et smittetal på 31,1. Der gælder dog særlige regler for Sverige og for Slesvig-Holsten i Tyskland, idet regioner med smittetal under 30 holdes åbne. Det gælder både for rejse til og fra regionerne. Selvom regionerne Blekinge, Halland, Skåne og Slesvig-Holsten har smittetal over 30, vil personer med bopæl i disse regioner fortsat kunne indrejse i Danmark enten med et anerkendelsesværdigt formål eller ved at fremvise en negativ COVID-19-test ved indrejse, da der gøres undtagelse for grænseregioner i Sverige og Tyskland. Læs om indrejsereglerne hos Rigspolitiet.   

Norge forventes fra lørdag at indføre nye, mere restriktive indrejseregler for indrejsende fra Danmark, hvor erhvervsrejsende fra Region Hovedstaden, Midtjylland og Nordjylland ikke længere kan undtages for karantæne. På den baggrund ændres rejsevejledningen for Norge til orange og vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser dertil. 

Med tilføjelsen af Grækenland og Norge, som de to resterende åbne lande i Europa, er hele verden igen orange, hvortil vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser, bortset fra to regioner i Sverige som fortsat er åbne.

Som følge af andre landes indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Estland, Finland og Norge. Derudover frarådes alle ikke-nødvendige rejser til Irland, Island, Letland, Litauen, Nederlandene, Schweiz, Storbritannien og Ungarn på grund af både et for højt smittetal og indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark. 

Be the first to comment on "Ændrede rejsevejledninger pr. 29. oktober 2020 – nu frarådes rejser til hele Tyskland"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*