Aabenraa: Premiere på Atelier Europa – en lydvandring om Franciska Clausen

Bogen Franciska Clausen rækker langt udover at være en roman. Den er sprængfyldt med fakta om vel nok den største kunstner, der har baggrund i havnebyen. Den kan absolut anbefales. Ikke kun til pågående kunstnere, men også til samtidsorienterede. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Lydvandringen Atelier Europa er en hyldest til Aabenraas store avantgarde-kunstner Franciska Clausen, der i 2024 ville være fyldt 125 år. Det er en dramatiseret fortælling, der bygger på fakta og bruger fiktive virkemidler.


Atelier Europa – en lydvandring om Franciska Clausen

Program

19:00 Tale ved Kultur- og Fritidsudvalgsformand Signe Bekker Dhiman

19:10 Kort introduktion til lydvandringen ved manuskriptforfatter og instruktør Jannie Skjødt Kold

19:20 Lydvandring, som vi går i samlet flok. Ruten, der slutter på museumsgrunden på Kilen, er ca. to km.

20:10 Artist talk ved manuskriptforfatter og instruktør Jannie Schjødt Kold og lyddesigner og instruktør Mathias Sørensen.
Der serveres en forfriskning.

20:40 Tak for i dag

Franciska Clausen var et modernistisk brøl, en stålsat avantgardist og et ukueligt kunstnerisk talent. Et menneske, der levede i en tid fuld af brydninger. Hun fødtes i en by, der var tysk, og døde i samme by, da den var dansk.

Ved at gå gennem byen og gennem fortællingen, oplever vi datiden og byens rum med Franciska Clausens øjne og samtidig på vores egen krop. Vi rejser ud i Europa med hende og låner hendes kunstneriske blik, der samler elementer i byens landskab til nye kompositioner.

Atelier Europa er skrevet af den prisbelønnede dramatiker Jannie Schjødt Kold, har lyddesign af Mathias Sørensen og musik af Andreas Sørensen. Glæd dig til at høre skuespilleren Sonja Richter, der indtaler stemmen som Franciska Clausen, og skuespilleren Charlotte Munck, der spiller fortælleren i historien, museumsguiden Susanne Vang.

Vi går lydvandringen i samlet flok gennem Aabenraas gader og oplever byens landskab gennem Franciska Clausens blik.

HUSK mobiltelefon, høretelefoner og fornuftige sko!

Arrangementet er gratis, men der kræves tilmeldling via NemTilmeld: https://aabenraa.nemtilmeld.dk/767/

Atelier Europa findes på dansk, tysk eller engelsk og er skabt med støtte fra Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig, Billedkunstrådet i Aabenraa Kommune og Aabenraa Kommune i samarbejde med Destination Sønderjylland.

Kilde: Franciskaclausen.dk