Covid-19: Skærpede tiltag for rejser og grænsehandel – bliv hjemme

REDAKTIONEL KONKLUSION: I vejledningen fra Transportministeriet er der som sådan ikke taget konkret højde for privat indkøb – grænsehandel -foretaget af danskere.
Man kan imidlertid læse ud af vejledningen, at det vil være forbundet med krav til en negativ test, der ikke er ældre end 24 timer, såfremt man skal kunne komme tilbage til Danmark igen uden større udfordringer ved grænsen.
I den forbindelse er indkøb syd for grænsen ikke at betragte som anerkendelsesværdigt formål.

Så konklusionen må egentlig være, at man bør glemme at hente sine billige sodavand, øl og slik indtil situationen igen åbner officielt op for den slags.-


Danmark har aktuelt smittespredning med COVID-19-varianten
B.1.1.7, som er problematisk, da den skønnes mere smitsom. Foruden de kendte, mere smitsomme varianter er det sandsynligt, at
der globalt eksisterer andre endnu ukendte varianter. Ud fra et forsigtighedsprincip skærpes restriktionerne for rejser ind og ud af
Danmark midlertidigt for at bevare epidemikontrollen i den kommende tid.


Selvom smitten i Danmark er faldet en smule, er der betydelig risiko for, at smitten igen kan stige eksponentielt i februar måned grundet udbredelsen af den britiske variant. Med henvisning hertil besluttede Indsatsgruppen den 6. januar 2021 at hæve risikoniveauet i varslingssystemet for COVID-19 til 5 i hele landet.


Omfanget af smitte med den britiske variant i Danmark er fortsat lav, selvom forekomsten af varianten er stigende. Der blev den 22. december 2020 indført skærpede restriktioner for indrejsende fra Storbritannien grundet den britiske variant.


Den særligt smitsomme sydafrikanske variant, der er fundet i enkelte europæiske lande, er endnu ikke fundet i Danmark. Den 6. januar 2021 indførte regeringen tilsvarende restriktioner for personer med bopæl i Sydafrika.
Det er usikkert, hvor mange lande, der har forekomster af de britiske og sydafrikanske virusvarianter. Samtidig er det sandsynligt, at der globalt findes andre mere smitsomme varianter. Det skyldes, at mange lande ikke har tilstrækkelig kapacitet til at sekventere positive prøver.
I lyset af sundhedsmyndighedernes vurderinger og ud fra et forsigtighedsprincip vurderer regeringen det hensigtsmæssigt at skærpe gældende tiltag og restriktioner vedrørende rejser ind og ud af Danmark ved at indføre et midlertidigt generelt flyveforbud mod at medtage passagerer til Danmark, som ikke kan påvise negativ COVID-19-test samt ved at skærpe tidsrammen for den test, som kræves i forbindelse med indrejse i Danmark.
Regeringen har besluttet midlertidigt at suspendere alle gældende regler for ind- og udrejser fra udlandet til Danmark og fra Danmark til udlandet for at imødegå spredningen af nye, mere smitsomme virusvarianter.

https://trm.dk/media/5096/pjece_rejserestriktioner_vfinal.pdf