Personalet på de danske hospitaler og psykiatriske afdelinger anbefaler patienter til at blive en del af nye fællesskaber

Pressefoto: Boblbjerg

I kampen mod diagnoser og personlige udfordringer udgør sundhedspersonalet på de danske hospitaler og psykiatriske afdelinger en nøgleaktør i at støtte patienter på deres rejse mod bedring og øget livskvalitet. En af de uvurderlige råd, der deles, fremhæver muligheden for at skabe meningsfulde forbindelser gennem online fællesskaber.


Anbefalingen om at udforske interesser og deltage i fællesskaber, der går ud over traditionel behandling, har vist sig at have dybtgående positive virkninger på patienternes trivsel. Det åbner vejen for mere end helbredelse – nemlig forbindelse og livsnydelse.

Flere patienter har taget imod opfordringen og oplevet livsforandrende resultater. Gennem fællesskaber, der dækker alt fra hobbyer og sport til støttegrupper, har patienter fundet andre, der deler deres interesser, eller som måske kæmper med nogle af de samme ting som dem selv. Disse forbindelser har ikke kun forbedret den følelsesmæssige støtte, men også tilføjet en ny dimension af positivitet og formål til deres liv.


Selv for dem, der i øjeblikket ikke har overskuddet til at engagere sig, fungerer opfordringen til at være åbne over for muligheder som en opmuntring til fremtidig livsnydelse. Patienter er blevet bevidste om, at der findes ressourcer og fællesskaber, der venter på dem, når de er klar til at tage det næste skridt mod forbindelse og positiv forandring.


Et rigtig godt eksempel på det, er Toni. Toni var dagsindlagt på hospitalet med OCD, angst og skizofreni, da hun fik anbefalet fællesskabsplatformen Boblberg. Det var først fire år efter indlæggelsen, at Toni fik overskuddet til at søge ind i nye fællesskaber, men i dag har det haft stor betydning for hendes liv som førtidspensionist.


På platformen fandt Toni nemlig to nye veninder, Lene og Heidi, der indtil videre har bragt meget glæde i hendes hverdag. Sammen tager de på gåture, deler hjertevarme samtaler, nyder kaffestunder og ikke mindst deler glæden ved motion.

Kilde: Boblbjerg