Vores Marsk leverede en smagsoplevelse og hyldest til de lokale producenter på Tønder Festival

Vores Marsk deltog sammen med medlemer på dette års Tønder Festival. Fotos: Maj-Britt Petersen

Endnu en gang har Vores Marsk, i samarbejde med Nationalpark Vadehavet og Rømø-Tønder Turistforening, gjort det muligt for årets gæster på Tønder Festival, at opleve og smage på lokale produkter fra Vadehavets spisekammer.

Fra fugleture til får og smagsprøver

I år var Vadehavsteltet igen et centralt omdrejningspunkt på festivalpladsen. Et flot program for alle fire festivaldage bød på fugleture, fællessang, vadehavsquiz, fåreklipning, østers, lokale specialiteter og meget mere

Heldigvis kunne Vores Marsk være en del af alt dette, hvilket også gav partnerne, mulighed for at være synlige og møde nye kunder.

Onsdag startede Vestslesvigsk Bryghus med en æblecidersmagning, torsdag var det Vadehavsspirits, der indtog showbaren, og der blev langet cocktails over disken. Gin, brombærlikør og tonic, hold da op, hvor var der tryk på!

I øvrigt fik publikum den gode historie om, hvorfor de havde valgt at lægge produktionen på Vestervedsted Vingård.

“Fåret fredag” handlede om fåreavl og marsklam. En professionel fåreklipper var i Vadehavsteltet og fik “pelset” tre får. Der blev sluttet af med en servering af lammespegepølse og lammeøl-pølser, der var sponsoreret af Rømø Slagteren.

Artiklen fortsætter under foto

Vores Marsk deltog sammen med medlemer på dette års Tønder Festival. Fotos: Maj-Britt Petersen

Stor interesse for lokale fødevareprodukter

Lørdag formiddag var Bean Machine klar med kaffesmagning – publikum fik afprøvet hvordan smags- og lugtesanser kan udfordres!

– Medlemmernes passion og hele historien bag og omkring de lokale fødevareprodukter, er noget folk generelt har lyst til at høre om, lyder det fra Jesper Monsrud fra Vores Marsk.

– Alle fire dage sendte vi festivalgæsterne ud på en virtuel tur på Marskstien gennem VR briller, og med præmierne for rigtige svar ved Vadehavsquiz, der selvfølgelig indeholdt lokale produkter som små honningglas fra Ellum Biavl og saft fra Vibegård, blev det utroligt populært.

– Vi har gjort hvad vi kunne, for at få vores smukke vadehavsområde til at fremstå på bedste måde, og vi oplevede en kæmpestor interesse for både lokale fødevarer og vores natur, slutter Jesper Monsrud fra Vores Marsk.

Se mere om Vores Marsk – medlemmerne og produkterne – klik her.

Kilde: Vores Marsk