Vinderbutikker: Start med at købe bogen og bliv klogere på hvad der skal til for at din butik også bliver en succes

Vinderbutikker er titlen på Torsten Bo Jørgensens bog om hvorfor en række butikker har mere vind i sejlet end andre. Pressefoto

– Går du rundt med en idè til en butik? Så er de 400 kr. som bogen Vinderbutikker koster, rigtig godt givet ud, og din allermindste investering.

Hvordan gør de andre, og hvorfor er der mere gang i den lille specialforretning?

Det første spørgsmål er nok om man overhovedet kan leve af, at have en forretning i dag? Og ja, det kan man, og mange lever godt, og har glade ansatte.

Men det kommer ikke ud af ingenting, og det bekræfter bogen Vinderbutikker også. God service. Ekstragod service. Lytte til kunderne. Sørge for at levere varen. Det er ikke altid kunden ved hvad hun/han skal have når de kigger indenfor i en forretning, så er det ekspeditienten, der skal være med til at gøre det til en oplevelse.

Midt i halvfjerdserne havde Voetmanns Tømmerhandel i Aabenraa besøg een gang om året af en “ekspert”. “Eksperten” nussede rundt i åbningstiden og efter fyraften var der informationsmøde.

– I har jo en fantastisk butik, i har det hele fra gulv til tag, og i kan blive endnu bedre til at sælge når i sætter jer i kundens sted.
– Jeg skal bare have et brædt på 2,7 meter. Nej da. Kunden skal have brædtet, og søm eller skruer, eller måske en hammer og en sav også.

– Og er i smarte, så tager i både ham og hende med ind i jeres byggemarked, og så skal de måske have en ny boremaskine, en ny brændeovn, et nyt tørrestativ eller en ny pergola?


– Lad ikke kunden slippe afsted med et brædt, og så kommer han hjem, og finder ud af hvad han mangler.

– Nej, spørg ind til hvad han/hun er i gang med at lave derhjemme, og så er isen brudt og i får en kunde, der har brugt flere penge i din butik, og er rigtig glad for betjeningen, og kommer igen.


Oversat: Når der kommer en kunde ind i en tøjbutik og skal have et fede bukser til en aften i byen, så skal han da også have nye sokker, underbukser og selvfølgelig også en ny sweater.

Måske skal vi bare allesammen have det frisket op igen.

23 Vinderbutikker kommer med de bedste tips her i bogen.

Her kan bogen købes: https://vinderbutikker.dk/

– Og kom så i gang med din nye butik.