Vejdirektoratet advarer motorcyklisterne: Pas på huller i vejene

Motorcykelsæsonen er begyndt, hvilket betyder, at motorcyklister igen kan køre på vejene. Den hårde vinter har dog efterladt en del slaghuller, og det skal man som motorcyklist være ekstra opmærksom på, når man skal ud at køre.

Foråret har meldt sin ankomst, og det samme har motorcyklerne på de danske veje. For langt de fleste motorcyklister starter motorcykelsæsonen nemlig den 1. marts, hvor deres forsikring igen træder i kraft. Men vinterens vejr har desværre sat sit præg på vejene, hvor antallet af slaghuller er større end normalt. Og det skal man være ekstra opmærksom på som motorcyklist, fortæller Marianne Foldberg Steffensen, der er afdelingsleder i Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

– Som motorcyklist er du mere udsat end bilister, hvis du støder på et hul i vejen. Skal du ud at køre på din motorcykel, er det en god ide at køre lidt langsommere end normalt og holde ekstra stor afstand til den forankørende, så du har bedre tid til at reagere, hvis der skulle være et slaghul i vejen. Så kære motorcyklister og bilister, husk venligst at holde god afstand til hinanden. Det er et fælles ansvar, siger hun.

Vejdirektoratet oplever lige nu et øget antal slaghuller, og selv om vejarbejdere arbejder for fuldt tryk med at lappe hullerne, så er det ikke gjort på én dag. Som trafikant må man derfor væbne sig med tålmodighed lidt endnu. Det er Vejdirektoratets beredskab og entreprenører, som står for den løbende opgave med at reparere vejene efter den hårde vinter.

Det øgede antal slaghuller skyldes de ekstraordinære store mængder regn, som er faldet hen over de seneste måneder. De store vandmængder har resulteret i vandmættede belægninger, som i kombination med lave frostgrader har medført frostsprængninger i asfalten.

Stort motorcykeltræf i Tønder Påskelørdag

Påskelørdag er der stort motorcykeltræf i Tønder – på Skibbroen – her kan man se flere hundrede motorcykler. .

Husk at tjekke Tønders bedst opdaterede Facebookside hvad angår arrangementer i byen mm.  www.facebook.com/tonderby – den opdateres dagligt…

Fem tips til motorcyklister

•  Gør dig synlig – fluorescerende farver øger muligheden for at blive set i trafikken. Kør derfor med tøj eller hjelm i pangfarver.

• Pas på farten.

• Vær ekstra opmærksom i sving og overhalinger.

• Giv tegn i god tid.

• Hav styr på din køreteknik – tag eventuelt et opfriskningskursus.

Kilde: VejDirektoratet