Unge Forskere dyster på Als

Freja Weiss Nielsen på 15 år fra Erritsø Fællesskole, der vandt den nationale hovedpris sidste år, er udtaget igen. Det samme er hendes to mindre søskende, tvillingerne Signe og Jacob. De tre søskende skal således direkte i konkurrence med hinanden. Foto: Jonas Holzknecht.

Nu på onsdag den 9. marts afvikles den regionale, syddanske finale i Danmarks største talentkonkurrence, Unge Forskere. 

Der konkurreres både i junior og seniorrækken. 

Freja Weiss Nielsen på 15 fra Erritsø Fællesskole, der vandt den nationale hovedpris sidste år, er udtaget igen. Det samme er hendes to mindre søskende, tvillingerne Signe og Jacob. De tre søskende skal således direkte i konkurrence med hinanden. Et andet højdepunkt er, at ikke mindre end otte projekter fra Løgumkloster Efterskole er udtaget til finalen. 

Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence, Unge Forskere:

  • Finalen i Region Syddanmark afholdes onsdag d. 9. marts i Universe Science Park på Als. 
  • På dagen skal finalisterne forsvare deres naturfaglige projekter over for en professionel fagjury bestående af bl.a. forskere, erhvervsfolk og grundskole- og gymnasielærere. Juryen bedømmer blandt andet elevernes naturvidenskabelige arbejdsproces og deres evne til at formidle og perspektivere.
  • Eleverne har på dagen deres egen stand, de skal medbringe en videnskabelig poster og holde en præsentation for juryen.
  • I alt 20 unge juniordeltagere fra 4. til 10. klasse på skoler i Region Syddanmark er udtaget for at konkurrere mod hinanden i den syddanske finale. I seniorrækken er 16 syddanske gymnasieelever udtaget.
  • De 10 dygtigste juniortalenter fra Syddanmark går direkte videre til den nationale finale i København, hvor de skal dyste om titlen som Årets Unge Forsker ved Science Expo d. 24. – 26. april i en af kategorierne Life Science, Physical Science eller Technology. Her er mulighed for at vinde store kontante præmier og deltagelse i både EM og VM.
  • Talentkonkurrencen er arrangeret af Astra, det nationale naturfagscenter og H.K.H. Prins Joachim er protektor.  I alt har 1.054 projekter fra hele landet været tilmeldt konkurrencen, inklusive tilmeldingerne til ’Min Vildeste Idé’, som er en tegnekonkurrence for grundskolelever.


Meget mere om Unge Forskere her: https://ungeforskere.dk