UC SYD modtager flot undervisningspris for andet år i træk

Uddannelses- og Forskningsministeriets Undervisningspris gik i år til 44-årige Bo Meier, der er adjunkt på sygeplejeuddannelsen i Aabenraa. Pressefoto

Bo Meier er adjunkt på sygeplejeuddannelsen på UC SYD Aabenraa og modtager af Uddannelses- og Forskningsministeriets Undervisningspris 2023. Dermed er det andet år i træk, at Syd- og Sønderjyllands største uddannelsesinstitution løber med den flotte hæder.
 

UC SYD er rig på engagerede og dygtige undervisere. Det understreges endnu engang af, at en UC SYD-underviser for andet år i træk løber med Uddannelses- og Forskningsministeriets Undervisningspris. Årets modtager er 44-årige Bo Meier, der er adjunkt på sygeplejeuddannelsen i Aabenraa. Prisen får han efter at være indstillet af sine studerende, der bl.a. fremhæver som ham en underviser med en ”fed energi” og en faglig begejstring, der smitter.

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler Undervisningsprisen til dygtige undervisere eller underviserteams på de videregående uddannelser, som på ekstraordinær vis bidrager til god undervisning og et stærkt undervisningsmiljø.

Den helt særlige gruppe af dygtige undervisere har Bo Meier nu bevis på at være en del af. Og det er selvom han faktisk kun har været underviser på fuldtid i et par år efter 14 år som intensivsygeplejerske – et skifte der har mere end indfriet forventningerne, men som også er krævende.

– Der ligger et kæmpe forarbejde i god undervisning. Man er nødt til at være godt oppe på klingen hele tiden, for det kræver virkelig meget at lave god undervisning. Med tiden og dermed erfaringen bliver noget lettere, men vi er i et fag, hvor udviklingen virkelig går stærkt og der er man som underviser bare nødt til at følge med og hele tiden forny sin undervisning, så de studerende er klar, når de kommer ud i virkeligheden, siger Bo Meier, der blandt sine studerende også er kendt som Doktor Gesundheit med hvid kittel, tykke brilleglas og paryk. Bo Meier er nemlig heller ikke bange for at bruge humor i sin undervisning, hvor de virkelighedstro sygdomstilfælde i simulationstræningen ved særlige lejligheder præsenteres af Doktor Gesundheit.

– De studerende er vilde med ham. Han er virkelig et naturtalent, når det kommer til at undervise. Udover at han er opmærksom på de studerende, så han er også humørfyldt og fagligt dygtig. Han er rigtig god til at få de studerende ind i det læringsrum, hvor de næsten glemmer, at de er i en simuleret situation, fortæller Edel Marie Thomsen, studiechef, sygeplejeuddannelsen på UC SYD Aabenraa.

Christina Lodberg, institutchef, Institut for Sundhed på UC SYD, glæder sig naturligvis også over den flotte erkendelse, som ikke bare kaster glans over Bo Meier, men også hele sygeplejeuddannelsen.

– Da jeg hørte, at Bo vandt, blev jeg simpelthen så stolt på uddannelsens vegne. I disse år hvor tilstrømningen til sygeplejeuddannelsen ikke er så stor, som den tidligere har været, signalerer vi med sådan en pris, at vi faktisk har store ambitioner og bedriver en virkelig god uddannelse, hvor vi vil være i front og ikke giver køb på kvaliteten i uddannelsen, siger Christina Lodberg.

Dobbelt op på anerkendelse

Det er ikke mere end et år siden, at UC SYD senest fejrede modtagelsen af Uddannelses- og forskningsministeriets Undervisningspris. Dengang gik den til Sofia Rontini, lektor på læreruddannelsen på UC SYD Esbjerg. Dermed må man sige, at Danmarks mindste Professionshøjskole virkelig gør sig positivt bemærket.

– Det er helt enestående, at vi som landets mindste UC løber med så flot en undervisningspris to år i træk. Jeg er stolt på hele UC SYDs vegne, for priserne understreger, at vi ikke bare taler om vores store ambitioner for kvalitet i undervisningen, men at vi rent faktisk er med helt i spidsen, når det kommer til dygtige undervisere og dermed kvalitet i undervisningen, siger Alexander von Oettingen, rektor, UC SYD.

Om Uddannelses- og Forskningsministeriets Undervisningspriser

Uddannelses- og Forskningsministeriets Undervisningspriser består i alt af syv undervisningspriser på hver 500.000 kr., hvor 200.000 kr. er en personlig hædersgave, mens 300.000 kr. er til udviklingsaktiviteter i undervisningsmiljøet på uddannelsesinstitutionerne. Det kan fx være en studietur eller ny teknologi.

To af de syv priser går til undervisere under Danske Professionshøjskoler. Hver videregående uddannelsesinstitution må indstille op til tre kandidater til prisen på baggrund af indstillinger fra de studerende.

Kilde: UC Syd