Tønder: Marieskolen inviterer alle i kirke onsdag den 20. december

Arkivfoto: Samtlige elever, lærerne og de forældre og bedsteforældre, der kunne deltage, var med ved fakkeloptoget. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Marieskolen har siden skolens start i 2015 startet den sidste skoledag inden juleferien med fakkeloptog og julegudstjeneste. I år er ingen undtagelse – og nu inviteres byens borgere med.

Onsdag d. 20. december går de fleste skoler i Tønder Kommune på juleferie. Og for de fleste skoler gælder det, at sidste dag inden juleferien byder på julegudstjeneste. Sådan er det også på Marieskolen, og sådan har det været siden skolens start i 2015. Her har elever, søskende, forældre og bedsteforældre mødt ind på skolen lidt tidligere end normalt, og så har de fulgtes i et langt fakkeloptog til Tønder Kristkirke. Og sådan bliver det også i år. Næsten da.

”En af skolens ansatte fik først idéen til, at fakkeloptoget burde foregå på en længere tur rundt i byen”, fortæller skolens ledelse, Sarah Røll og Birgitte Klippert, og fortsætter: ”Det er sådan et smukt syn, når eleverne, hånd i hånd med deres skolemakker, går gennem byen med fakler i hånden, så selvfølgelig skal flere have glæde af det”.

Idéen voksede, og efter positiv dialog med kirken besluttede skolen sig for at åbne deres julegudstjeneste for hele byen. ”Julen handler også om at glæde andre, og måske sidder der nogen, der godt kunne tænke sig at opleve en helt traditionel skolejulegudstjeneste, men som ikke selv har børn eller børnebørn på skolen, og vi håber, at de har lyst til at komme med”, forklarer skolens ledelse.

Hvis man har lyst til at deltage i fakkeloptoget, som i år går ned langs Kongevej og op gennem Østergade, skal man blot møde op på skolen kl. 7.45. Julegudstjenesten starter kl. 8.15 i Tønder Kristkirke.

Kilde: Marieskolen