Tønder Gymnasiums rektor fylder 60 år

Tirsdag den 30. januar 2024 fejres Karl Jørgen Møllers 60-års fødselsdag. Det sker på dagen ved skolens morgensamling og ved personalesamling i frokostpausen. Pressefoto

Rektor fejrer sin fødselsdag med 500 ”fløebålle”.

For så mange flødeboller skal der til, når elever og lærere tirsdag den 30. januar 2024 fejrer Karl Jørgen Møllers 60-års fødselsdag. Det sker på dagen ved skolens morgensamling og ved personalesamling i frokostpausen.

 – Jeg har valgt at holde min fødselsdag som et internt arrangement på TG, egnens almene gymnasium med stx og hf, fordi det interne liv på vores skole er det, der giver det hele kvalitet, fortæller rektor.

– Ved morgensamlingen mødes elever og ansatte og opdaterer hinanden på aktuelle begivenheder – et fast samlingspunkt styret af eleverne med en blanding af musik, information og sjove indslag. Et dejligt sted at dele ”fløebålle” med fælleskabet. ”Brøtort” kommer der også, lover fødselaren.

 

– Der har i forbindelse med min tiltræden og Tønder Gymnasiums 100-års jubilæum sidste efterår været meget fokus på min person. Nu tager vi den lige på den anden måde, hvor det er skolens dagligdag, der er i fokus. Det er nemlig det, der giver vores daglige samspil mellem elever og lærere mening og liv. 

– For mig er cirklen sluttet med drømmejobbet som rektor i Tønder. Jeg startede min tilværelse for 60 år siden i Tønder, og jeg virker nu for dette lokalsamfund fra denne fantastiske skole. Det kan ikke være bedre,” siger Karl Jørgen Møller.

 

Hvad ønsker rektor sig så i fødselsdagsgave?

– Faktisk har jeg et stort ønske – at Tønder Gymnasium sammen med byens øvrige uddannelsesinstitutioner må lykkes med at forberede de unge på deres voksne liv – at de unge må blive afklaret ift valg af uddannelse og rustes til at møde livet og de udfordringer, der venter. 

Det er naturligvis ikke en fødselsdagsgave, der er let at pakke ind, men det er det, det handler om for fødselaren, der hver eneste dag nyder at arbejde med unge mennesker og deres læring og trivsel.

– Jeg er helt vild med at arbejde sammen med unge mennesker – de sender ikke noget i udvalg og kommissorier – de kræver vi gør noget ved tingene – nu – og dermed holder de også det grå skæg ungt.

På dagen er et velkomment alternativ til gaver en donation til Tønder Gymnasiums Hjælpefond, der kommer trængende elever til gode i forbindelse med gennemførelse af deres uddannelse.

Bankkontonr. 7970-0004013428 eller Mobilepay-konto 329976. Angiv ’Tønder Gymnasiums Hjælpefond ifm rektors 60-årsdag’.

 

Kilde: Tønder Gymnasium