The Mavericks og Madrugada til Tønder Festival 2022

Midt i bekymringerne om pandemi og smittetal er der en god nyhed som julegave. Tønder Festival 2022 får besøg af The Mavericks og Madrugada.

Amerikansk rootsrock
Mange publikummer vil nok huske, da The Mavericks spillede på festivalen i 2018, hvor de skabte en fest med råswingende rootsrock tilsat alskens musikalske krydderier. Nu vender de tilbage, og tilmed kan man også opleve sanger og guitarist Raúl Malo ved festivalens populære sangskrivereftermiddag Gentlemen’s Circle, som i 2022 vil foregå lørdag eftermiddag i Telt 1.

Norsk topnavn

Det norske band Madrugada er med deres blanding af mørk alternativ rock og elementer af folk og country et stort internationalt navn. Efter ti års pause vendte de i 2019 tilbage, og nu kan publikum glæde sig til at opleve dem på Tønder Festival – i øvrigt eneste danske festivalkoncert til sommer.

Gavekort som julegave

Oplevelser er et godt bud på en julegave, og hvorfor ikke give en gave, der handler om fed folk- og rootsmusik, fællesskab og sommerfestival? Nu kan du købe gavekort til Tønder Festival 2022. Du bestemmer selv beløbet, og modtageren kan bruge beløbet til enten partout-armbånd eller endags-armbånd.

OM KUNSTNERNE:

The Mavericks (USA)

De var på Tønder Festival i 2018, hvor de torsdag aften på Open Air Scenen leverede et festfyrværkeri af en koncert. The Mavericks viste, at de havde masser at byde på. Charme, gode sange, en karismatisk forsanger og en farverig cocktail af country, folk, blues, tex-mex, twang, latin og rootsrock. Nu vender de tilbage, og ikke blot kan publikum glæde sig til at opleve bandet, men også frontfigur, sanger og sangskriver Raúl Malo solo som en del af Tønder Festivals efterhånden stærke tradition Gentlemen’s Circle, hvor en række sangskrivere er på scenen, skiftes til at synge og spille og spiller med på hinandens sange.

The Mavericks blev dannet i 1989 og fik hurtigt ry for at være et fremragende liveband. Op gennem 90’erne udgav de en stribe album, opnåede fine hitlisteplaceringer og modtog adskillige priser – blandt andet en Grammy i 1995. Singlen ”All You Ever Do Is Bring Me Down”, hvor tex-mex-stjernen Flaco Jiménez medvirkede, slog godt an, og også ”Dance The Night Away” (1998) blev et gedigent hit. Bandet blev opløst i 2004, og sanger, guitarist og sangskriver Raúl Malo gik solo. I 2012 fandt The Mavericks sammen igen. Nye sange og udgivelser kom til, og bandet turnerede flittigt. Seneste album er det spansksprogede “En Español” fra 2020. Eneste danske festivalkoncert i 2022.

www.themavericksband.com

Madrugada (NO)

Norske Madrugada bragede igennem i 1999 med debutalbummet “Industrial Silence”, og deres mørke alternative rock med toner af folk og country hittede ikke blot i hjemlandet, men også i resten af Europa. De følgende år voksede Madrugada sig endnu større i både popularitet og kunstnerisk udfoldelse. Det kulminerede i 2005 med udgivelsen af både studiealbummet “Deep End” og livealbummet “Live At Tralfamadore”. Samme år indkasserede Madrugada hele tre priser ved den norske Spellemannprisen. Blandt andet prisen for årets hit for sangen “Lift Me” med sangerinden Ane Brun i duet med Madrugadas sanger Sivert Høyem.

I 2007 døde bandets guitarist Robert Burås blot 31 år gammel. Året efter besluttede bandet at gå hver til sit. Men det skulle vise sig ikke at være for evigt. De blev gendannet i 2018 og drog på en stor og succesfuld Europaturné i 2019. Glæden ved at vende tilbage som band i 2019 var ikke til at tage fejl af. ”Jeg har aldrig nogensinde følt mig så komfortabel på scenen. Jeg har heller aldrig fået så stort kick af at stå foran et publikum,” har Sivert Høyem udtalt om turneen. Madrugada drager på en længere turné igen i 2022, hvor Tønder Festival er med på tourplanen. Bandet har i 2021 udgivet en stribe singler med helt nye sange. Eneste danske festival i 2022.

www.madrugada.no

Tønder Festival 2022 – indtil videre:

The Mavericks (USA), Madrugada (NO), Keb’ Mo’ (USA), Cara Dillon (IRL), Eilen Jewell (USA), Cedric Burnside (USA), Michael McGoldrick (ENG), Red Hot Chilli Pipers (SCO), Katie Pruitt (USA), Tami Neilson (CAN/NZ), The Ballroom Thieves (USA), Ian Noe (USA), Blue Rose Code (SCO), Blazin’ Fiddles (SCO),  Bjørn Eidsvåg (NO), Dave Gunning (CAN), Saint Sister (IRL), The Henry Girls (IRL), The Once (CAN), Christopher Paul Stelling (USA), Sarah Hagen (CAN), Signe Svendsen (DK), Rikke Thomsen (DK), 9Bach (WAL), Ordinary Elephant (USA), Hymns from Nineveh (DK), Anna Tivel (USA), Jerron Paxton (USA), Del Barber (CAN), Jeffrey Martin (USA), Sean Rowe (USA).

Tønder Festival 25. 26. 27. 28. august 2022

www.tf.dk

www.facebook.com/tonderfestival

Twitter: @tonderfestival

Instagram: TONDERFESTIVAL

Kilde: Tønder Festival