Tag ud og fang aftensmaden sammen med børnene søndag formiddag – se her hvad fiskene hugger på

– Tag ud til en af de mange sønderjyske Put & Take-vande, og tag bare børnene med, man kan snildt få 2-3 timer til at gå ude i naturen, og gør man indsats, så får man også fisk med hjem til gryden.

Tjek fiskestang og fiskehjul dagen før turen

Som med alt andet er det også her forberedelsen kan gå hen og være årsagen til at fisketuren bliver god og slutter med fisk på tasken.

Tjek fiskestangen – er øjerne OK? – er hjulholderen i orden? Er der nok line på hjulet? I dag koster 0,30 mm nylonline omkring 40 kr. for knap 1.000 meter – og de fleste fastspolehjul rummer max. 200 meter.

Orm og prop – PowerBait og Bombarad eller gennemløberblink

Gennemløberblink er i høj kurs lige nu.

Linetrækkes igennem blinket og man slutter ef maed en perle og en skarp trekrog – kast ud og spin langsomt ind – køb gennemløberblink i “pangfarver” og fra 7 til 13 gram – de er til at kaste med.

Selvfølgelig kan man også grave sig en pot orm og fiske med prop og enkeltkrog – ofte er det den mest spændende metode – sæt proppen 1,5 – 2 meter over krogen.

Har man lyst til at prøve PowerBait, der er en fiskedej, der kan købes i små glas – er Sunshine Yellow med hvidløg en af de bedste udgaver.
Køb et flydende Bombarda-flåd – 20 gram – fisk med trekrog str. 10/12 og dæk krogen med en klat PowerBait.

Husk at have en god kniv med og en pose til fangsten – gør fisken ren ved fiskesøen – så slipper du for duften i køkkenet derhjemme.

Spiser i ikke fisken samme dag, så læg den i kølrskabet til dagen efter – eller frys den ned – max. 3 måneder i fryseren.

Knæk & Bræk

Efterfølgende videoklip er optaget fredag middag denne uge ved Mjøls Lystfiskeri Rødekro.

@erikegvadpetersen

Sådan får du fisk på gennemløber-blink #mjøls #mjølslystfiskeri #putandtake #forellensee #fiskesø #gennemløber #inlineblinker #inline #trout #sportfishing

♬ original sound – www.sydnyt.dk