Sygefraværet falder fortsat i Tønder Kommune

Sygefraværet i Tønder Kommune falder fortsat. De seneste tal fra Kommunernes og Regionernes Løndata (KRL) viser, at Tønder Kommune siden 2017 er hoppet fra en 31. plads til en 16. plads blandt de 98 danske kommuner. På rådhuset er kommunaldirektøren tilfreds med resultatet og han er overbevist om, at man kan få bragt fraværet yderligere ned.

Med et gennemsnitligt sygefravær på fem procent og et gennemsnitligt antal fraværsdage på 11,3 per medarbejder placerer Tønder Kommune sig i 2019 på en 16. plads blandt de 98 danske kommuner, og det er en fremgang på fem pladser fra 2018, hvor Tønder lå placeret på en 21. plads og hele 15 pladser fra resultatet i 2017, hvor Tønder lå på en 31. plads.

I Tønder Kommune er kommunaldirektør Klaus Liestmann godt tilfreds med, at kommunen ikke bare har fastholdt sidste års fraværsprocent, men samtidig også kan notere sig for et yderligere fald i antallet af sygedage fra 11,5 sygedage per medarbejder i 2018 til 11,3 sygedage per medarbejder i 2019.

Ifølge Klaus Liestmann er det flere elementer, der tilsammen bidrager til den gode udvikling i kommunen, og nævner bl.a. et nyt ledelsesgrundlag, fokus på den organisatoriske læring og Tønder Kommunes fem leveregler (Sig det, Fælles løsninger, Brug hinanden, Del sejrene og Lær af hinanden) som nogle af de indsatser, som bidrager til et endnu bedre arbejdsmiljø for kommunens ca. 3.000 ansatte.

“Vi har i hele kommunen rigtig meget fokus på både det psykiske og det fysiske arbejdsmiljø, og samtidig tror jeg også, at de nye indsatser vi har sat i gang er med til at skabe en endnu bedre arbejdsplads. Derfor tror og håber jeg også, at vi vil næste år vil kunne se et yderligere fald i sygefraværet”, fortæller Klaus Liestmann i en pressemeddelelse.

Ligesom sidste år er det Lemvig Kommune der topper listen med en sygefraværsprocent på 4,1, og 9,4 årlige sygedage per medarbejder. I Tønder Kommune vil kommunaldirektøren ikke sætte konkrete tal på, hvor langt man kan få sygefraværet ned i Tønder, men hans vurdering er, at den gode udvikling også vil afspejle sig, når tallene for 2020 ligger klar.

“Jeg er selvfølgelig rigtig glad for, at sygefraværet falder, og at vi avancerer længere op i den gode ende af skalaen. Men vi er slet ikke færdige med arbejdet endnu. Det er helt klart vores ambition at få sygefraværstallene endnu længere ned – og det er jeg overbevist om, at vi nok skal klare”, fortæller Tønder Kommunes kommunaldirektør, Klaus Liestmann.

Be the first to comment on "Sygefraværet falder fortsat i Tønder Kommune"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*