Sønderborg sender lærerne på IT-skole

Matematik i folkeskolen får et løft

It er en væsentlig del af hvordan man løser matematiske problemstillinger i den virkelige verden. Nu sender Sønderborg Kommune samtlige matematiklærere på efteruddannelse med fokus på anvendelsen af It-værktøjer i matematikundervisningen.Ønsket er at styrke og højne børn og unges matematiske kompetencer i folkeskolen, og derfor har Sønderborg Kommune søgt A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal om støtte til at give kommunens matematiklærere en faglig opkvalificering i matematik med it. Nu er der kommet positivt tilsagn fra A.P. Møller Fonden, og læringsforløbene forventes at gå i gang i slutningen af 2020.

Efteruddannelsen har bl.a. til formål at give lærerne den nødvendige tekniske baggrund for at anvende it-programmer som fx regneark, et geometriprogram og et Computer Algebra System, også kendt som et CAS-program.

Danmarks Matematiklærerforening skal stå for en del af undervisningen, der sammen med It har fokus på en anvendelsesorienteret og undersøgende tilgang til matematikundervisningen. Projektet er således i tråd med kommunens Helhedsplan for Kvalitet i Skole og Dagtilbud.

– En god og praktisk forståelse for matematik er rigtig vigtig at få fyldt i rygsækken, inden man forlader folkeskolen, fordi gode matematikkompetencer gør det lettere at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det glæder mig meget, at vi kan sætte et så omfattende opkvalificeringsforløb i gang, der dels giver lærerne mulighed for at tilegne sig ny viden, men som også involverer de nuværende elever i et spændende forløb, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris i en pressemeddelelse i dag.

– Det er vigtigt at følge med udviklingen, og selvfølgelig skal undervisningen i folkeskolen afspejle den virkelighed eleverne uddanner sig til at være en del af. It er en væsentlig del af, hvordan man i dag løser opgaver og går til en problemstilling, så jeg synes, det er helt fantastisk, at vi nu kan sætte det her i gang, siger næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling.

Be the first to comment on "Sønderborg sender lærerne på IT-skole"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*