Sønderborg og Tønder: DR-TV viser alle etaper af PostNord Danmark Rundt

PostNord Danmark Rundt er endnu en af sommerens store sportsbegivenheder, som kan følges live fra start til slut på DR. Fra tirsdag den 10. august ruller løbet for 30. gang gennem landet.

Knap er den olympiske flamme i Tokyo slukket, før DR blænder op for dækningen af endnu en af sommerens mange store sportsbegivenheder. Det er den 30. udgave af cykelklassikeren PostNord Danmark Rundt, som køres over fem intensive og tempofyldte dage fra tirsdag den 10. august til lørdag den 14. august. DR er med hele vejen og sender direkte fra alle etaperne.

Lige som fodbold-EM og OL er løbet med til at samle danskerne og skabe en unik fællesskabsfølelse.

Underdirektør Anders Kern Boje, der har ansvaret for DR Sporten, siger:

– PostNord Danmark Rundt er Danmarks største tilbagevendende sportsbegivenhed. Lige som fodbold-EM og OL er løbet med til at samle danskerne og skabe en unik fællesskabsfølelse. Derfor er det en naturlig opgave for DR at dække PostNord Danmark Rundt.

Ligesom tidligere år er det Henrik Liniger, der sidder i kommentatorboksen sammen med Dan Frost, der har en fortid som professionel cykelrytter. Tobias Hansen er vært for transmissionerne om eftermiddagen, hvor han har selskab af cykeleksperten Brian Nygaard. Hver aften er Tina Müller klar med et fyldigt sammendrag med alt det bedste fra dagens etape, ligesom hun taler med løbets profiler.

SÅDAN DÆKKER DR DE ENKELTE ETAPER

Tirsdag den 10. august: 1. etape fra Struer til Esbjerg, 176 kilometer. Direkte på DR fra klokken 13.30-18.30. Aftenprogram klokken 21.55-22.20.

Onsdag den 11. august: 2. etape fra Ribe til Sønderborg, 183 kilometer. Direkte klokken 13.15-18.30. Aftenprogram klokken 22.10-22.35.

Torsdag den 12. august: 3. etape fra Tønder til Vejle, 219 kilometer. Direkte klokken 12.30-18.30. Aftenprogram klokken 21.55-22.20.

Fredag den 13. august: 4. etape fra Holbæk til Kalundborg 190 kilometer. Direkte klokken 13.25-18.30. Aftenprogram klokken 21.30-21.55.

Lørdag den 14. august: 5. etape er enkeltstart på Frederiksberg, 11 kilometer. Direkte klokken 14.00-17.45 Aftenprogram klokken 18.50-19.15.

DR viser mere end et cykelløb

Anders Kern Boje fremhæver, at nogle af de store sportslige kvaliteter ved PostNord Danmark Rundt er, at både danske og udenlandske stjerner tydeligvis elsker at køre med i det. Samtidig er det en mulighed for de unge talenter til at vise sig frem, som blandt andre Tour de France-helten Jonas Vingegaard gjorde det med sin 2. plads i 2019.

Vi kommer rundt i mange egne af Danmark, viser de smukkeste sider af vores land og møder de mange danskere, det følger løbet tæt.

– Men løbet at også så meget andet, som vi i DR gerne vil vise med vores dækning. Vi kommer rundt i mange egne af Danmark, viser de smukkeste sider af vores land og møder de mange danskere, det følger løbet tæt. Det er en kæmpe fornøjelse at være en del af det og se opbakningen i målbyerne, hvor der er en sand folkefest, når feltet kører ind.

Udover liveudsendelser og opsamlinger på DR1 og på DR’s streaming-tilbud DRTV bliver løbet også dækket indgående på DR.DK. Her vil alle etaper blive liveblogget, og der vil være rytterportrætter, features og videoklip med det bedste fra løbet. Foruden live-udsendelserne er uddrag og højdepunkter også tilgængelige på DRTV.

Der deltager følgende hold:


DK landsholdet:
PostNord Landsholdet


Continental Teams
Riwal Cycling Team, BHS PL Beton Bornholm, Coloquick Cycling, Restaurant SURI – Carl Ras,
Mazowsze Serce Polski

ProTeams
Novo Nordisk, Team Rally, Sport Vlaanderen, Bardiani CFS, Vini Zabú KTM, Team Bingoal WB, Uno-X og Alpecin Fenix,

WorldTeams
Lotto Soudal, Trek Segrafado, Jumbo Visma, , Qhubeka Assos, Team DSM, Deceunick Quick Step