Skal du til Sønderborg? Så forvent trafikkø på Alssundbroen fra fredag denne uge

Alssundbroen indgår i rute 8 og forbinder Jylland med Als. Foto: Vejdirektoratet

Vejdirektoratet går i gang med at udskifte fugerne og lægge nyt slidlag på Alssundbroen ved Sønderborg. Broen vil være underlagt renoveringsarbejde fra fredag den 5. august til slutningen af oktober 2022.

Trods en alder på 41 år er det ikke unormalt, at Alssundbroen bliver omtalt som ”den nye bro” i Sønderborg. Men helt ung og frisk er broen nu ikke.

De nuværende fuger ved broenderne er de oprindelige fra 1981, og de trænger til at blive udskiftet.

Fugerne er en vigtig del af broen, da de sørger for, at brodækket kan bevæge sig, når der er temperatursvingninger eller andre bevægelser forårsaget af vind og vejr. Fugerne sikrer, at brodækket kan udvide sig i sommervarmen og trække sig sammen i vinterkulden, uden at der bliver et hul i kørebanen. Desuden sikrer fugerne også, at der ikke løber vand ned i brodrageren, som kan medføre skader på betonkonstruktionen.

I samme omgang vil der også blive foretaget en udskiftning af asfaltslidlaget, så trafikanter kan se frem til en bedre køreoplevelse på broen efter arbejdets udførelse.

Sådan foregår arbejdet

Renoveringsarbejdet foregår i to etaper og bliver udført på én brohalvdel ad gangen. Det betyder, at trafikken vil være samlet på én brohalvdel med ét spor i hver retning.

Der vil under hele vejarbejdet være en hastighedsbegrænsning på 50 km/t og overhalingsforbud på broen.

Information til trafikanterne

Undervejs vil det enkelte gange være nødvendigt at spærre broen for trafik i korte perioder – første gang fredag den 5. august kl. 18.00 til lørdag den 6. august kl. 06.00. I de få og korte perioder, hvor broen er totalspærret, vil trafikken blive ledt over på Kong Christian den X’s Bro.

Derudover vil tilkørselsramper til Alssundbroen fra Aabenraavej og fra Vestermark være spærret i hele byggeperioden.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

Kilde: Vejdirektoratet