Pulje målrettet turisme- og oplevelseserhvervene ruster virksomheder til en hverdag med corona

Et digitalt oplevelsesunivers for skoleelever, en bookingside til bæredygtig take-away og en ny portal, hvor danskerne kan booke alternative rejser. Det er nogle af de tiltag, som nu får støtte gennem Omstillingspuljen, hvor særligt virksomheder i turisme- og oplevelsesbranchen får hjælp.

Omstillingspuljen, som er vedtaget af regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier, skal hjælpe corona-ramte virksomheder, så de kan omstille sig til den nye virkelighed. Nu har mere end hundrede projekter i hele landet fået støtte, og til januar åbnes der for nye ansøgninger.

”Corona er en uforudselig fjende, men heldigvis bekræfter virksomhederne igen og igen, at de kan omstille sig i den svære tid. Jeg er meget glad for, at vi nu kan give virksomhederne en økonomisk håndsrækning, så de kan styrke deres forretning og måske endda gøre den endnu mere grøn og innovativ. Corona og dens indgriben i hverdagen er hård kost for vores virksomheder, og vi skal give dem de bedst mulige vilkår for at omstille sig til den nye hverdag,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Pulje styrker den digitale omstilling

Borgmester i Vallensbæk og bestyrelsesformand for Erhvervshus Hovedstaden, Henrik Rasmussen, ser med stor tilfredshed på indsatsen for at styrke de kriseramte virksomheders omstilling til nye markedsvilkår:

”Restauranter, hoteller, rejsebureauer og forlystelsesparker har oplevet en meget stor nedgang i omsætningen under Coronakrisen. Det er primært dem omstillingspuljen er tiltænkt, og derfor er det glædeligt at se så mange gennemarbejdede ansøgninger fra den type virksomheder. Det er samtidig positivt, at så mange virksomheder har søgt om støtte til at rykke på det digitale område. Nu får digitale forretningsmodeller og løsninger et kæmpe løft, og det styrker virksomhedernes konkurrencekraft – også til den tid, der kommer efter Corona.”

Erhvervshusene står klar med vejledning og sparring 

Virksomheder, herunder ansøgere til omstillingspuljen, kan løbende få hjælp og uvildig sparring om deres situation i landets 6 erhvervshuse og deres filialer. Det forklarer Liselotte Hohwy Stokholm, der er administrerende direktør i Copenhagen Business Hub – Erhvervshus Hovedstaden:

”I Erhvervshusene er vi gearet til at reagere hurtigt på virksomhedernes efterspørgsel, og vi er et uvildigt tilbud til alle typer virksomheder. Fordi Staten og landets kommuner investerer i erhvervsfremme, kan virksomhederne bruge os uden at betale for det, og vi kan i høj grad tilpasse vores ydelser og uvildige sparring til den enkelte virksomheds situation. Vi kommer til at gøre alt, hvad vi kan for også at hjælpe de virksomheder, som ikke får del i midler fra omstillingspuljen i denne omgang.”

Ny ansøgningsrunde

Alle virksomheder får individuel besked med svar på deres ansøgning til omstillingspuljen, og i slutningen af januar åbner en ny ansøgningsrunde. Puljen vil fx kunne anvendes af virksomheder inden for restaurationserhvervene i de 38 kommuner, som er omfattet af yderligere restriktioner. Virksomhederne kan søge støtte at omstille forretningen – fx til øget take away Virksomheder kan læse mere på erhvervshusenes hjemmesider eller kontakte deres lokale erhvervshus.

Omstillingspuljen og de bagvedliggende kræfter

Omstillingspuljen er finansieret af regeringen og en række af Folketingets partier, som har givet Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse ansvar for at udmønte 115 mio. kr. til omstilling af virksomheder i særligt hårdt ramte erhverv.

Erhvervshus Hovedstaden er udpeget som operatør på indsatsen i et bredt samarbejde med resten af landets Erhvervshuse, deres filialer og turismeaktørerne MeetDenmark, Danske Destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Storbyturisme /Wonderful Copenhagen.