SE VIDEO – PRIDE kommer igen til Aabenraa i år

Aabenraa Pride - Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

AURA Aabenraa gentager succesen fra sidste år. Pride kommer til Aabenraa igen i år.
Sæt kryds i kalenderen fra den 1.-7. juni 2022.
Der vil i løbet af Pride-ugen blive afholdt workshops, oplæg m.m. Om lørdagen, den 4. Juni, vil paraden, gennem Aabenraa midtby, finde sted.

Hvorfor holde Pride?

– For os frivillige i AURA Aabenraa handler det om, at sætte fokus på de rettigheder og den anerkendelse LGBT+ personer har fået i Danmark gennem årene.
– Vi vil vise, at ingen er alene – vi er et fællesskab der støtter hinanden.
– Uanset seksuel orientering er vi alle lige og har krav på de samme rettigheder og anerkendelse. Sammenhold er noget af det vigtigste vi har.

Sidste år blev den første Pride i Aabenraa afholdt, hvor der var stor opbakning.  Denne succes håber arrangørerne på, at kunne gentage igen i år, med endnu mere opbakning fra LGBT+ personer og lokalbefolkningen.

Pride er ikke kun tilegnet LGBT+ personer. Alle er hjertelig velkomne til at bakke op om fællesskabet og vise deres støtte og anerkendelse til priden.
Igen i år vil der, i løbet af Pride-ugen, være workshops, oplæg m.m. Der vil være mulighed for at kreere bannere og andre fede ting, som kan tages med til paraden. Nærmere program følger.

Historien bag Pride

Pride blev grundlagt i 1970, hvor verdens første Pride fandt sted i New York. Dette gjorde den, for at demonstrere mod manglende rettigheder og for at kaste lys på den manglende anerkendelse til LGBT+ personer.

Nogle steder bliver der stadig afholdt Pride for at demonstrere for rettigheder til bestemte LGBT+ grupper og identiteter.

Vil du hjælpe os?

Vil du være med til at gøre Pride ugen fantastisk, være paradevagt eller lave et event til programmet, ligesom Kirken der igen i år holder gudstjeneste, så skriv til arrangørerne på: auraaabenraa@lgbt.dk.

Derudover er der mulighed for at følge med og kontakte arrangørerne på Facebook-siden Aura – Aabenraa.

Kilde: Aura Aabenraa