Politiet melder ud: Tre udlændinge idømt fængsel og indrejseforbud

Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

To litauere og en pakistaner er alle dømt til udvisning af Danmark i seks år.

Tre udenlandske mænd er blevet dømt ved retten i Sønderborg. Udover fængselsstraffe er de alle dømt til udvisning af landet i seks år.

En 24-årig pakistansk mand er dømt for dokumentfalsk, efter han den 14. maj i år forsøgte at rejse ind i Danmark med bus ved Frøslev grænse. Manden legitimerede sig med en græsk opholdstilladelse og et pakistansk pas, som medarbejderne ved UKA Vest vurderede som falske. Den 24-årige mand blev idømt en fængselsstraf på 40 dage og et indrejseforbud på seks år.

En 32-årig litauer blev idømt tre måneders fængsel og et indrejseforbud på seks år for et indbrud i Tønder den 16. juni i år. Den dømte blev  standset af UKA Vest ved grænsen med koster for mere end 30.000 kroner i bilen. Endelig er en anden litauer blevet idømt fem måneders fængsel og et indrejseforbud på seks år for indbrud i Gørding i september sidste år, hvorfra han stjal en havetraktor. Også han blev afsløret af UKA Vest ved grænsen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi