Politiet melder ud: Status over 3. etape af Tour de France igennem Sønderjylland – Det gik bare så godt…

Det blev en rigtig god Tour-fest. Det melder politiet ud. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Etape 3 i dette års Tour de France er afsluttet efter en tryg og velbesøgt folkefest i Sydjylland

Afviklingen af tredje etape af Tour de France blev afviklet helt efter planen.

Tredje etape af Tour de France bød på tusindvis af glade cykelfans langs den 182 kilometer lange rute fra  Vejle over Jelling, Kolding, Haderslev, Aabenraa og Gråsten til målet i Sønderborg.

“Det blev den festlige og folkelige dag, vi havde håbet på. Tilskuerne fortjener stor ros og det gør alle de borgere, hvor cykelløbet greb forstyrrende ind i deres hverdag, bestemt også. Folk har heldigvis lyttet til alle de implicerede myndigheders råd og vejledning, og det er vi taknemmelige for. Tilskuerne fulgte både vores og de mange frivilliges anvisninger og det var bestemt medvirkende til, at løbet kunne gennemføres trygt og sikkert med fokus på det sportslige”, fortæller politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Syd- og Sønderjyllands Politi har sammen med Sydøstjyllands Politi koordineret indsatsen og haft et godt samarbejde med de mange myndigheder og andre samarbejdspartnere, der har været involveret i planlægning og afvikling af cykelløbet.

”Jeg er rigtig godt tilfreds. Afviklingen af løbet er gået som planlagt og det har været en stor og spændende opgave for alle involverede myndigheder, og samarbejdet på tværs af sektorerne har fungeret helt upåklageligt”, siger Tage Jehn.

Efter etapen var slut, skulle ryttere og andre involverede i løbet fortsætte til Frankrig, hvor fjerde etape af verdens største cykelløb venter.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi