Oplev kongeskibet Dannebrog for første gang nogensinde på Rømø

Arkivfoto: Kongeskibet Dannebrog kan fejre 90 års jubilæum i år. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Lørdag den 4. august besøger Dronning Margrethe Tønder Kommune. Sidste stop på det royale besøg bliver Marsk Camp i Skærbæk, hvor Dronningen får mulighed for at opleve udsigten fra toppen af det 25 meter høje udsigtstårn, designet af arkitekter fra den verdensberømte danske tegnestue Bjarke Ingels Group (BIG).

På Rømø kan man også frem til det kongelige besøg. Kongeskibet Dannebrog lægger nemlig til kaj i Rømø Havn den 6. august. Og på Dannebrog vil Dronningen om aftenen afholde reception for inviterede gæster. 

”Jeg tror vi er mange, der glæder os til at se Dannebrog ligge i havn på Rømø, og jeg er overbevist om, at mange rømsere vil tage turen ned forbi havnen for at byde velkommen til både Majestæten og kongeskibet”, fortæller Jørgen Popp Petersen.

Det var oprindelig planen, at Dronningen ville have besøgt Tønder i forbindelsen med 100-året for genforeningen i 2020. Men som en konsekvens af, at corona lukkede Danmark ned, måtte det kongelige besøg desværre udskydes til 2021, men her kom corona også i vejen.

”Det bliver en festdag, når Tønder Kommune får besøg af Dronningen. Derfor planlægger vi efter, at så mange som muligt i hele kommunen får mulighed for at blive en del af den festdag det bliver den 6. august, når vi skal vise vores smukke egn frem for Hendes Majestæt”, understreger Tønder Kommunes borgmester.

Sidste gang H.M. Dronningen besøgte Tønder Kommune var i sommeren 2010, hvor hun blev ledsaget af Prins Henrik, Prins Joachim og Prinsesse Marie.

Kilde: Tønder Kommune