Norlys’ repræsentantskab godkender køb af Telia Danmark

Norlys Vækstpulje støtter i årets første uddeling 81 projekter i Sydjylland med i alt 5,7 millioner kroner. Pressefoto

Et stort flertal af repræsentantskabet i Norlys har stemt ja til købet af Telias danske forretning.

På et ekstraordinært repræsentantskabsmøde her til aften stemte et overvældende flertal af Norlys’ repræsentantskab ja til at købe Telia Danmark.

Det sker efter, at Norlys tidligere på måneden underskrev en aftale med Telia Company om købet af Telias danske forretning, der omfatter cirka 1,9 millioner kundeforhold og et 50 procent ejerskab af Danmarks største mobilnet, TT-netværket.

– Vi har i flere år arbejdet målrettet på at komme ind på mobilmarkedet. Købet af Telia betyder, at vi kommer endnu tættere på kunderne og for alvor bliver en landsdækkende energi- og telekoncern. Jeg er utrolig glad for, at et stort flertal af repræsentantskabet i dag viser deres tydelige opbakning til den strategiske retning for Norlys, siger Niels Duedahl, der er administrerende direktør i Norlys.

Norlys’ 669 repræsentantskabsmedlemmer, der er valgt blandt selskabets 800.000 andelshavere, er Norlys’ øverste myndighed, og derfor er det dem, der skal godkende købet af Telia Danmark. Allerede i foråret holdt Norlys 9 dialogmøder med repræsentantskabet om baggrunden for ønsket om at købe Telia Danmark.

– På dialogmøderne havde vi et meget stort fremmøde, hvor perspektiverne i købet af Telia Danmark blev drøftet grundigt. Her kunne vi konstatere, at det aktive ejerskab lever i bedste velgående i Norlys. Vi blev mødt af åbenhed, stor spørgelyst og selvfølgelig også en god portion sund skepsis. Jeg er taknemmelig for den tillid, som repræsentantskabet i dag har vist både bestyrelsen og ledelsen i Norlys med deres rungende ja, siger Jens Erik Platz, der er bestyrelsesformand i Norlys.

Efter repræsentantskabets godkendelse udestår en godkendelse af handlen fra konkurrencemyndighederne i Danmark. Handlen forventes endeligt gennemført i 1. kvartal 2024.

Kilde: Norlys