Manden bag de ikoniske festivalplakater i Tønder er fra Højer

Grafisk designer Henning Rossen er manden bag rigtig mange af Tønder Festivalens ikoniske plakater fra årene 1985 til og med 2015. Plakaterne vækker opsigt selv i dag.

Et kig ind på Tønder Festivalens plakatoversigt, viser en række af grafisk designer Henning Rossens værker.

Født og opvokset i Højer, selv musiker og uddannet grafisk designer på Kunsthåndværkerskolen i Kolding.

Ugeavisen Tønders grafiske designer

I forbindelse med Ugeavisen Tønders avis- og annonceproduktion blev grafisk designer Henning Rossen ansat i 1985 og ganske kort tid efter opstod samarbejdet med Tønder Festivalens daværende musikalske leder Carsten Panduro, der styrede festivalen i alt i næsten hele fire årtier.

Henning Rossen designede nærmest alt til festivalen i perioden fra 1985 til 2015 – lige fra T-shirts, plakater til logoer og “alt det løse”.

Undervejs fik en af de ikoniske festivalsplakater, udgaven fra 1999, en rigtig flot topplacering i konkurrence med musikplakater fra hele Europa.

Se den totale oversigt over plakaterne fra Tønder Festival her.

Se i øvrigt meget mere om Tønder Festival der afholdes i slutningen af august i år (21.-24. august 2024) og fejrer det med en jubilæums-udgave for 50 år med ægte folk og root-musik i Tønder her.

Her er et par af plakaterne som er lavet af grafisk designer Henning Rossen. Han har lavet festivalens plakater fra 1985 op til 2015.
Udover plakaterne designede Henning Rossen også Tønder Festivals logo, T-shirts, vin-etiketter og labels.