Opdateres……
Selvom man ikke fanger fisk på fisketuren med stang og snøre betyder det jo ikke absolut, at man ikke skal regne med fisk til aftensmad.
Man kunne jo dappe ind i den lokale brugs og købe kartofler, gulerødder, porrer, selleri og løg. Sørg for at kartoflerne og gulerødderne er store. Så er de nemmere at skære ud i terninger. 600 eller 800 gram torsk/sej – filet – skæres i ske-bidder.
Grøntsagerne brunes i en stor (6 liters) gryde med fedtstof. Som krydderi kan man anvende en spiseskefuld karry. Rør godt rundt så alt brunes ganske let. Så får grøntsagerne lov til at simre i 4 liter vand. Fisken tilsættes først 25 minutter før serveringen. På den måde koges fisken ikke helt ud.
Et stort flute skåret op som tilbehør. Og måske et glas koldt hvidvin til de voksne.
Retten kan laves på mange måder – man kan få brugt en del af de grøntsager man altid har i huset – fordelen er, at der som regel er nok til to dage – naturligvis afhængig af hvor mange man har budt på suppe. Rettesnoren med 600-800 gram torskefilet er til 2 personer 2 dage.
Velbekomme….