Kulturelt Forums Pris 2020 går til Tove Tersbøl fra Skærbæk

    Tove Tersbøl er en frivillig kulturaktør helt ud over det sædvanlige, og er af tildelingskommitéen enstemmigt valgt som modtager af kulturprisen 2020
    Tove Tersbøl er kendt lang ud over kommunegrænsen for sin ekstraordinære indsats inden for det kulturelle felt. Hun beskrives som en person med en stor idérigdom, et vedholdende engagement og en kreativ tilgang til opgaveløsningen. Tove Tersbøl har sat meget i gang og har altid formået at nå i mål med det, hun brænder for.   Af den indsendte indstilling til kulturprisen 2020 fremgår det bl.a.:   Tove Tersbøl har sammen med tre andre reddet Emanuel fra nedrivning i 1986 og udviklet bygningen til et sprudlende kulturhus, og Tove Tersbøl har været formand lige siden (34 år). Sang og musik er Tove Tersbøls passion: Korleder for Skærbæk Egnskor i 38 år, startede Sing’n Swing i 97, korleder for Skærbæk Kommunes børnekor.   De, der møder Tove Tersbøl, beskriver hende som: Hamrende dygtig, energigivende, motiverende og en udfordrende leder. Hendes engagement har en stor spændvidde, der bl.a. omfatter et blindekor, et fangekor og musikgenrer fra Jens Rosendahls sange til rockkoncert i Dok på Rømø.   Tove Tersbøl er en stor kulturpersonlighed i Tønder Kommune, der har præget rigtigt mange sangere og givet tilhørere oplevelser i mere end en menneskealder.   Tove Tersbøl har givet så mange så meget, og det vil Kulturelt Forum gerne takke og hædre hende for.

Prisen skulle være overrakt i forbindelse med afslutningen på dette års kulturuge, men da det er aflyst på grund af corona skete det ved en lille privat begivenhed. Prisen blev overrakt af formanden for Kulturelt Forum, Anne Mette Pedersen, og formanden for Kultur- og Fritidsuvalget, René Andersen.   Tidligere prismodtagere:
Carsten Panduro, Rosa Schmidt, Carl C. Christiansen, Thomas Trier, Højt til Himlen, Else Kirsten og Erhardt Ehmsen   Prisen: Prisen består af en pengepræmie på 1.000 kroner samt et diplom i form af et kunstværk. Der er desuden afsat en maksimal økonomisk ramme på 9.000 kr. til en kulturel aktivitet, som prismodtageren vælger. Det kan være i form af leje af lokaler til en udstilling, bidrag til afholdelsen af en koncert eller honorar til en foredragsholder eller en anden kulturel aktivitet, som ligger inden for den kulturelle fuldmagt. Det er et krav, at aktiviteten skal komme flere til gode og bidrage til det kulturelle liv i kommunen.        

Be the first to comment on "Kulturelt Forums Pris 2020 går til Tove Tersbøl fra Skærbæk"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*