– Kom til Middelaldermarked i Løgumkloster fredag og lørdag

Det forlyder at der også skulle være en munkeorden i byen ved Middelaldermarkedet lørdag. Foto: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk

Fredag den 15. september og lørdag den 16. september 2023 vil der være en række forskellige boder og aktiviteter gruspladsen foran Løgumkloster Kirke!

Det sker fredag fra kl. 14.00-17.00 og lørdag fra kl. 11.00 – 16.00.

På pladsen vil der være både noget til ganen og øjet. Gæsterne kan således stille sulten i helstegt pattegris og slukke tørsten i øl, mjød og cider.

Der vil være aktiviteter som eksempelvis læderarbejde og maling af korn på en håndkværn. Hvis man har været ulydig i forhold til Øvrigheden kan man sågar ende i gabestokken! Plantemarked med stiklinger fra Højskolens urtehave er også at finde på pladsen. Trænger man til bevægelse er der en hoppekirke for den yngre del af publikum.

Men det stopper ikke her. Der vil også være noget til ørerne. Fredag kl. 15.00 vil der være gregoriansk kirkemusik live på pladsen, og om lørdagen vil der være middelaldermusik med Skramle og Blæserkonen.

Lørdag kan man også opleve autentisk middelaldergøgl med Mester Peder og Ildknægten. Der vil være et blandet program, hvor der skiftevis er optrædener med musikerne og gøglerne.
Stadeholdere og optrædende vil naturligvis være klædt så autentisk som muligt.

– Det er håbet, at arrangementet bliver en succes, som kan gentages en gang om året fremover, lyder det fra arrangørerne.

Kilde: Løgumkloster